REKLAMI GEÇ

AKP’li aday adayları için kader günü

AKP’li aday adayları için kader günü

AKP İl Başkanlığı, henüz belediye başkan adayları belli olmayan 9 ilçe için temayül yoklaması yaptı. Yoklamada, partililer, Beyağaç, Tavas, Çardak, Bozkurt, Sarayköy, Serinhisar, Güney, Çivril ve Babadağ adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

Yerel seçimlere en güçlü adaylarla girmek için ince eleyip sık dokuyan AKP, Yenişehir Pekdemir Düğün Salonu’nda, Denizli’nin 9 ilçesi için temayül yoklaması yaptı. Bazı ilçelerde birden çok adayın yarıştığı temayül yoklamasında, salonu dolduran AKP’liler Beyağaç, Tavas, Çardak, Bozkurt, Sarayköy, Serinhisar, Güney, Çivril ve Babadağ adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Denizli’de Nihat Zeybekci ile yola devam kararı alan ve 18 ilçeden 9’unda adayını netleştiren AKP, henüz aday isimleri belli olmayan 9 ilçenin başkan adayını 15 Ocak 2009’da açıklayacak. Beyağaç’ta Başkan İsmail Eliuz ve Mustafa Akçay, Babadağ’da B:aşkan Ali Helvacı, Yalçın Kayacık, Ahmet Yümsek, Çardak’ta Süleyman İnan, Mustafa Kocazeybek, Abdi Güdücü, Güney’de Halil Ayhan ve Yusuf Harmandalı, Çivril’de Osman Cengiz ve İzzet Tekin temayülde birbirleriyle yarışırken, Tavas’ta Mehmet Karabay, Bozkurt’ta İbrahim Deniz Arda, Serinhisar’da Osman Öksüz ve Sarayköy’de de Ahmet Özbaş, yapılan oylamada değerlendirildi.

AKP İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı, İlçe Yönetimi, İl ve İlçe Kurucu üyeleri, her ilçenin merkez mahalle temsilcileri ve belde başkanlarının oy kullandığı temayülü değerlendiren AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “9 ilçemizin başkan adayları, geçen hafta başbakanımız tarafından açıklandı. Kalan 9 ilçemizin bugün temayül yoklamasını yaptık. Teşkilatımızın aday adayları hakkındaki görüşlerini alıyoruz. Zaten 4 ilçemizde tek adayımız var. Diğer ilçelerimizde ikişer üçer adaylarımız var. Bugün ilçelerimiz ve il yönetim kurulu üyeleri, adaylar üzerinde değerlendirme yapacak, genel merkezden gelen milletvekillerimiz sonuçları Ankara’ya götürecek ve parti genel merkezine sunacaklar. Kalan 9 adayımız bu sonuçlara göre bir hafta içinde belirlenecek. 10 Ocak’ta da beldeler için ilçelerde temayül yoklamalarımızı yapacağız. 15 Ocak’a kadar tüm belediye başkan adaylarımızın belirleneceğini düşünüyoruz. Sonrasında da tanıtım toplantısı düzenleyerek, tüm adaylarımızı basının karşısına çıkarıp, tanıtacağız” dedi.

AKP’nin temayül yoklamasında, oylamaya geçilmeden önce tüm aday adayları sahneye gelerek basın mensupları için poz verdi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı