REKLAMI GEÇ

“AKP’Lİ BELEDİYE, ESNAFIN GELECEĞİNİ KARARTIYOR”

“AKP’Lİ BELEDİYE, ESNAFIN GELECEĞİNİ KARARTIYOR”

CHP Denizli Milletvekili Adayı Adnan Keskin, Denizli Belediyesi’nin, üstyapı ve tek yön yol çalışmaları ile esnafın geleceğini kararttığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2011 Cumartesi, 16:02

CHP Denizli Milletvekili Adayı Adnan Keskin, Denizli Belediyesi’nin yaptığı üstyapı ve tek yön yol çalışmalarının devam ettiği yerlerde incelemelerde bulundu. Denizli’de yaşayanların uzun zamandır, plansız, programsız, kontrolsüz, denetimsiz yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarından rahatsız olduğunu ifade eden Keskin, “AKP’li belediye yönetimi üstyapı ve tek yön yol çalışmaları ile esnafın geleceğini karartıyor” dedi.

Keskin, Denizli Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı çalışmalarının, ‘asrın dev altyapı hamlesi’ adıyla, sanki Denizlililerle alay edermişçesine takdim edildiğini belirterek, “Bir türlü sonu gelmeyen altyapı çalışmaları ile kent içi ulaşımımız baltalanmış, öğrencilerimizin okuluna, çalışanlarımızın işine gidiş dönüşleri tam bir cefaya dönmüşken, kent içinde devam eden üstyapı çalışmaları da yaşamı adeta felç etmiştir. Sizlerin de her gün yaşayarak hissettiğiniz gibi kentin her yerinde, biri bitmeden diğerinin başladığı, hiçbir duyuru, plan, program, kontrollükle ilgili bir yönetimin hissedilmediği üstyapı çalışmaları insanımızı canından bezdirmiştir” dedi.

‘Dev Altyapı Hamlesi’ olarak sunulan projenin, bir fiyasko olduğunun, eski büzlerin yerine yeni ve hemen hemen aynı çapta boruların ve kanalizasyon hattının döşenmesi ile anlaşıldığını dile getiren Keskin, “Oysa, gelişmiş kentlerde olduğu üzere, en azından ana caddelerde, ana arterlerde ‘galerili sistemle’, tüm altyapı hatlarının galeriden geçtiği ve istenildiğinde içinde dolaşılabilen ve tamir edilebilen bir sistemle, aşamalı ve peyderpey bir uygulama ile Denizli yıllarca bir daha kazmaya gerek duyulmayan bir altyapı sistemine kavuşabilirdi. Oysa plansız, hedefsiz, akıl ve bilimden uzak bir altyapı cefası ile kentli aldatılmıştır. İki bin yıl önce Pamukkale Hierapolis ve Laodikya’daki galerili altyapı sistemi yapılmışken, günümüzde ‘dev altyapı hamlesi’ garabeti ile halkın parası çarçur edilmiştir” diye konuştu.

“Şimdi aynı garabeti üstyapı çalışmalarında görüyoruz” diyen Keskin, “Daraltılan yollar, tek yöne dönüştürülen ana caddeler, alçak kotta kalmış apartman girişleri, patlayan su boruları, kopan elektrik hatları ile evlerde bozulan elektrikli aletler, toz, çamur… Yine akıldan ve bilimden uzak bir anlayışla çalakalem yapılan üstyapı uygulamaları da halkımızı canından bezdirmektedir. Koordinasyonsuz kaldırım çalışmalarını görüyorsunuz. Yer altına alınan elektrik hattı, yeni değişen aydınlatma lambası direklerini biliyorsunuz. AKP yönetimindeki belediyenin plan ve programdan uzak uygulamaları ile elektrik aydınlatma direkleri kaldırımların ortasında kalmış, daraltılan yollarda otolarıyla karşı karşıya gelen yurttaşımız her gün birbiriyle kavga eder hale düşürülmüştür. Bazı ana caddelerin daraltılması ve tek yöne dönüştürülmesi, cadde kenarındaki esnafımızın geleceğini karartmak demektir. Ankara’da benzer uygulamalar sonucu esnaf peş peşe iflas etmiştir. Esnafa, uzman kurumlara danışmadan yapılan üstyapı ve yol çalışmaları Denizli esnafının yok olmasına neden olacaktır. 12 Haziran genel seçimlerinde, halkımızın desteği ile halkın parasını çarçur eden, yandaşlarına peşkeş çeken bu anlayışa dur denilecektir. CHP iktidarında, yapılan yanlışların hesabı sorulacak, yanlış yapanlardan tazmin edilecektir. Denizli halkı ve bu kent sahipsiz değildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı