REKLAMI GEÇ

AKP’Lİ VEKİLLER SINIFTA KALDI

AKP’Lİ VEKİLLER SINIFTA KALDI

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) tarafından hazırlanan 23. Dönem 3. Yasama yılı değerlendirme raporu Denizli’de açıklandı. Açıklanan rapora göre Denizli’nin AKP’li milletvekilleri sınıfta kaldı. En başarılı vekil ise CHP’li Ali Rıza Ertemür oldu.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2011 Cumartesi, 17:57

Seçmenlerin milletvekilleri adaylarını tanıması için kurulan ve mecliste görev yapan vekillerinin çalışmalarını seçmene sunulmasını sağlayan Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) Ocak ayında başlattığı ziyaretler ile illerin milletvekillerinin performanslarını kamuoyuna sundu. 25 il ziyaretinin ardından Denizli’ye gelen dernek yöneticileri basın merkezinde toplantı yaparak Denizli milletvekillerinin çalışma performansını açıkladı.

Amaçlarının milletvekillerini rencide etmek veya onlara tepki göstermek olmadığını belirten Dernek Koordinatörü ve Dernek Kurucu Başkanı Mustafa Durna “ Amacımız halkımızın milletvekillerini daha yakın tanımaları ve onların mecliste kendilerini ne kadar temsil ettiğini göstermektir. Burada vekilleri rencide etmek veya onlarla seçmenlerin arasına girmek değildir. Asıl amacımız halkın seçtiği vekillerin ne kadar halkı temsil ettiğini seçmene sunmak ve ona göre seçimlerde bilinçli seçmenlerin oluşmasını sağlamaktır. Bu hazırlanan raporlar çok ciddi raporlardır ve 10 ayda 5 kişi tarafından hazırlanmaktadır. Vekillerin mecliste tartışmasından tutun onlara verilen cevaplar ve yaptıkları çalışmalar en ince ayrıntısına göre değerlendirilmiştir. Şimdi sizlerle bu raporu paylaşmak istiyorum” dedi.

DENİZLİ’NİN MECLİSTE ETKİSİ YÜZDE 1.30
Hazırlanan raporda bir diğer önemli özellikte Denizli’nin mecliste olan etkisi oldu. Denizli’nin 23.dönem 3. Yasama yılı etkinliklerinde Denizli’den 378 etkinlik gündeme getirildi. Bu rakam ise Denizli’nin mecliste yüzde 1.30 olduğunu gösterdi.

EN ETKİN VEKİL ERTEMÜR
Denizli milletvekillerinin performans değerlendirmesini ise derneğin Denizli Temsilcisi Fazlı Gürcan açıkladı. 23. Dönem 3. Yasama yılının göz önüne alındığını raporda AKP’li milletvekilleri mecliste yaptıkları çalışmalarda sınıfta kaldı. Hazırlanan rapora göre mecliste Denizli’yi en etkin temsil eden milletvekili ise CHP’li Ali Rıza Ertemür oldu.

İŞTE VEKİLLERİN KARNESİ
Bireysel performansa göre CHP’li vekil Ali Rıza Ertemür, 149 etkinlikle genel ortalamanın üstünde bir not aldı. MHP’li Emin Haluk Ayhan ise 72 etkinlikle genel ortalamanın üstünde, DSP’li Hasan Erçelebi 68 etkinlikle ortalamanın en üstünde yer alırken, AKP’li Mithat Ekici 7 etkinlikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en düşük etkinlik performansını sağladı.

ERTEMÜR BİRİNCİ, AYHAN İKİNCİ
Hazırlanan rapora göre en etkin vekil Ertemür, ikinci vekil ise Ayhan oldu. Ertemür ve Ayhan’ın bu performansı denetlemede de kendisin gösterdi ve ilk iki sırayı Ali Rıza Ertemür ile Emin Haluk Ayhan aldı.

KAVAF DEĞERLENDİRME DIŞI
AKP’li vekiller Mehmet Yüksel ile Mithat Ekici ise hiçbir denetimde etkinliği bulunmayan iki milletvekilli olarak raporda yer aldı. Devamsızlığı bulunmayan milletvekili kategorisin de ise Mithat Ekici ile Mehmet Salih Erdoğan birinci oldu. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise bakan olması nedeniyle hazırlanan raporun dışında tutuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı