REKLAMI GEÇ

BİLAL UÇAR’A BÖLÜCÜ SUÇLAMASI!

BİLAL UÇAR’A BÖLÜCÜ SUÇLAMASI!

İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç oldukça ilginç iddialarda bulundu. Güleç, AKP İl Başkanının bir yıl önce Denizlihaber’e verdiği açılım röportajına dikkat çekip “Denizli’yi bölme görevi Uçar’ın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2010 Salı, 20:41

Denizlihaber’in 11.08 2009 tarihinde AKP İl Başkanı Bilal Uçar’la yapmış olduğu röportaj ve son dönemlerdeki gelişmeler İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç tarafından şok bir iddia ile gündeme taşındı. İl başkanı Güleç parti binasında yaptığı toplantıyla Bilal Uçar’ı Denizli’yi bölmekle suçladı.

Güleç yaptığı açıklamada : “Türkiye’nin başbakanlık koltuğunda oturan Amerikan görevlisi BOP eş başkanı Tayyip; Denizli il başkanı ve Belediye başkanına Denizli’yi bölme görevi vermiştir. BOP eş başkanı Tayyip Erdoğan Denizli’ye geldiğinde sizlere de görev düşmektedir. Ben nasıl Amerika’nın bölme projesini hayata geçiriyorsam sizde benim aldığım görevi ilinizde eyalet başkanları olarak uygulayın demiştir. Cevap emredersiniz derhal uygulanacaktır. Neyi uygulayacaklar Türkiye dâhil 24 ülkenin bölünme projesini; Tayyip Erdoğan 16 Şubat 2004 de Kanal D’deki Teke Tek programın da “ Şu anda Amerika’nın da ‘Büyük Orta Doğu Projesi’, var ya ‘ Genişletilmiş Orta Doğu’, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım” Diyarbakır nerenin yıldızı olur siz düşünün artık” dedi.

Açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın Denizli’de yaptığı açıklamalar ile Denizli’nin de bölünmeye çalışıldığını iddia eden Güleç “Başbakan eş başkanlık görevlisi olduğunu tam 32 yerde tekrarlamıştır. Eş başkanlık açıklamasını 19 Kasım 2005 tarihinde Denizli polis evinde iş adamlarıyla yaptığı toplantıda “Eğer bugün Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi’nde Türkiye eş başkan olarak görev yapıyorsa, şu an da bu görevi yapmaya çalışıyoruz” dedi. Arkasından da bu görev bana verildi, ama siz eyalet işbirlikçilerim olmazsa Türkiye’yi bölemem bana yardımcı olun demiştir” diye konuştu. Güleç ayrıca Uçar’ın DENİZLİHABER’e geçen yıl verdiği özel demecine de değinerek “Bilal Uçar ve Zeybekci bu göreve balıklama atlamışlardır. Aldıkları yazılı talimatı da kendi fikirleriymiş gibi basına servis yapmışlardır. AKP il Başkanı Bilal Uçar’ın 11.08.2009 tarihinde AKP il binasında bazı basın mensuplarına 3 sayfalık açıklama yapmıştır. Bu açıklamanın bazı maddelerini hatırlayalım. Kürt açılımı için Denizli model olabilir. Ne mutlu kürdüm diyeceklerse bırakınız desinler. DTP iktidar bile olabilirler hiç önemli değil. Şehit anaları da, militan anaları da bu açılımı istiyor. ABD ve batılı ülkeler bu açılımda Türkiye’nin yanındadır. Mayınlı arazilerinin temizlenmesi kaydıyla yabancılar (İsrail) bölgede tarımsal alanlara sahip olmalıdır” dedi.

Güleç konuşmasının sonunda 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda halkı “Hayır” oyu kullanmaya davet ederek; “Halk oylaması sonrasında EVET çıkarsa Diyarbakır merkezli bölme programını devreye sokacaklar. Apo’yu tanımak için halktan açılım politikalarına, yani bölme politikalarına evet dedirtmek istiyorlar. Bu gerçekleşirse halk bölünmeye razı oldu. Halkın iradesine saygılı olun diyecekler. Değerli halkımız aklımızı başımıza alalım açılımlara ve bölünmeye hayır diyelim ABD’nin de, AB’nin de AKP’nin de belini kıralım. Milli hükümeti kuralım!” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı