REKLAMI GEÇ

Darbe mağdurlarını araştıracaklar

Darbe mağdurlarını araştıracaklar

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci darbe mağdurlarının zararlarının karşılanması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2012 Cuma, 14:21

Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, darbecilerle hesaplaşılmasının bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Çalışmanın 27 Mayıs ihtilalı, 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Darbesi, 27 Nisan e-muhtırası, olduğunu kaydeden Zeybekci “TBMM çatısı altında bütün darbeler ve darbecilerle hesaplaşılması ve darbe mağdurlarının zararlarının karşılanması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çalışması başlattık. Amacımız darbeler ve darbecilerin bir daha geri dönmemek ve hortlamamak üzere tarihin çöplüğüne gönderilmesi ve bu konuda tarihe bir not düşülmesi. Öncelikle darbelerin yargılanmasını sağlamak gerek. Meclis çatısı altında kurulacak özel bir araştırma komisyonu ile bu işin yapılması gerekiyor. Bu konuda Başbakanımızın da olurunu aldık. Bu çatı altında darbelerin ve demokrasiyi kesintiye uğratan tüm müdahalelerin lanetlenmesi gerekiyor. Kalıcı bir demokrasi için bu gerekli” dedi.

Son 50 yılda Türkiye’de yaşanan darbelerde yüz binin üzerinde insanın doğrudan mağdur edildiğini ileri süren Zeybekci, “İnsanlar bu yüzden memur olamadı, öğretmen olarak atanamadı, sürgünler, görevden almalar yaşandı. İşte hazırlayacağımız önerge ve yasa darbe mağdurlarını da kapsayan bir önerge olacak. Darbe mağdurlarına iade-i itibarları verilecek, maddi zararları tek tek karşılanacak. Bu açıdan kapsamlı bir uygulama getirilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı