REKLAMI GEÇ

Denizli AKP’de beklenen oldu

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, neredeyse hemen her açıklamasında, ailesinin ve iş ortaklarının tekrar aday olmasını istemediğini bu yüzden de aday olmayı düşünmediğini belirtip, yine de ‘Büyüklerimiz bilir’ diyerek, adaylık için bir açık kapı bırakıyordu. Başbakan Erdoğan, Zeybekci’nin, Denizli AKP’nin, 29 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediye başkan adayı olduğunu, 18 ilin belediye başkan adayı ile birlikte açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeyebekci’nin, belediye başkanlığına adaylığı kesinleşti. Başkan Zeybekci, her açıklamasında, tekrar aday olmayı düşünmediğini ancak yine de bu konuda son sözü parti büyüklerinin vereceğini belirtiyordu. Zeybekci’nin bu açıklamaları, Denizli kamuoyunda, Zeybekci’nin tekrar aday olacağı yönünde değerlendirilmişti. Bu konudaki beklentiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Pazar günü yaptığı açıklama ile netlik kazandı. Başbakan Erdoğan, 18 ilde AKP’nin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan isimler arasında, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin de adı geçti. Başbakan Erdoğan, Nihat Zeybekci’yi yeniden AKP’nin Denizli belediye başkan adayı olarak ilan ettiği açıklamasında, Denizli’nin bazı ilçelerindeki belediye başkan adaylarını da duyurdu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de, Nihat  Zeybekci ile ‘yola devam’ kararı aldıklarını, Acıpayam’da Sefer Demir, Akköy’de Osman Ubuz, Bekilli’de Yaşar Halil Yiğit. Buldan’da Mustafa Şerit, Çal’da Hasan Gündüz, Çameli’de Cengiz Yılmaz, Honaz’da Turgut Devecioğlu, Kale’de Abdullah Karaayvaz ile devam edeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Baklan Belediye Başkanı Ayhan Demirdöğer’in de AKP’ye katıldığını duyurdu. Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı isimler arasında, Zeybekci’nin yanı sıra Denizli’de en merak edilenlerden biri de Bekilli belediye başkan adayı idi. Çünkü, Bekilli’nin AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit, resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla yargılandığı davada, 3 yıl hapis cezası almıştı.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının ardından, adaylığı ile ilgili değerlendirme yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Parti büyüklerimiz ve halkımız böyle uygun gördü. Denizli’ye bir dönem daha hizmet etmek benim için bir şeref olacak. Ailemden, adaylık için bir kez daha müsaade istedim. Çıtayı yükselttik. Geçtiğimiz yerel seçimlerde yüzde 51.55 oranında oy almıştık. Hedefimiz, 29 Mart’ta bu oranın üzerine çıkmak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı