REKLAMI GEÇ

Denizli’nin petrolü mermer

Denizli’nin petrolü mermer

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki ve İl Başkan Yardımcısı Ali Taşevli, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen MARBLE – 18.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na giderek, Denizli mermer firmalarına destek verdi. Başkan Örki, zor ve ağır bir işçilikle üretilen mermerin Denizli’nin petrolü olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2012 Cumartesi, 16:40

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki ve İl Başkan Yardımcısı Ali Taşevli, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen MARBLE – 18.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na giderek, Denizli mermer firmalarına destek verdi. Fuar alanında kurulan stantları dolaşan Örki ve Taşevli, mermercilik alanında Türkiye’nin öncü yerleri arasında bulunan Denizli’ye ait stantlara da uğramayı ihmal etmedi. Stantlarda firma yetkililerinin sektöre dair sıkıntılarını dinleme imkanı bulan Ak Partili kurmaylar, mevcut sıkıntıları gidermek için çalışmalarda bulunacaklarını söylediler.

Düzenlenen fuarda Denizlili mermer sanayicilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getiren Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, zor ve ağır bir işçilikle üretilen mermerin Denizli’nin petrolü olarak görülebileceğine dikkat çekti. Örki, “Yükte ve pahada da ağır olan mermerin İzmir’e karayoluyla ulaştırılması çok maliyetliydi, ancak son günlerde Denizli-İzmir arasındaki rayların yenilenmesiyle birlikte trenle taşımacılık daha kaliteli hale geldi. Böylece sektörün önemli bir sorunu da aşılmış oldu. Mermer Organize Sanayi Bölgesi tamamlandığında ise hem sektör hem Denizli daha çok kazanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı