REKLAMI GEÇ

Erken seçim AK Parti’de Yüksel’i vekillikten edecek

Erken seçim AK Parti’de Yüksel’i vekillikten edecek

Seçim geride kaldı. Şimdi gözler yeni meclisin açılmasına ve hükümet kurmayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı görevlendirmeye çevrildi. Koalisyon girişimlerinin sonuçsuz kalması durumunda, bu kez erken seçim gündeme gelecek ve AK Parti’de aralarında Mehmet Yüksel’in de bulunduğu 25 milletvekili üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamayacak.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2015 Pazar, 15:46

7 Haziran seçiminin ardından milletvekilleri mazbatalarını aldı. Yeni seçilenler yavaş yavaş Ankara hazırlıkları başlarken, eskilerin gözü kulağı hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili ön temaslarda. Kulisleri ilgiyle takip eden milletvekilleri, erken bir seçimle meclise erkenden veda etmek istemiyor.

Erken genel seçim, AK parti’de en fazla Mehmet Yüksel’i ilgilendiriyor. 2007 ve 2011’den sonra 7 Haziran’da da milletvekili seçilen Yüksel, böylece üç döneme ulaştı. Koalisyon hükümeti kurulamadığında, Erdoğan’ın erken seçim için düğmeye basması bekleniyor. Bu durumda da AK Parti’de aralarında bakanların ve Yüksel’in de bulunduğu 25 isim üç dönem kuralanı takılıyor.

Yorumlar

meşcere   -  Bağlantı 15 Haziran 2015, 14:15

Ama ;hiç önseçimin yapılmadığı,teamül yoklaması diye birtakım uygulamalarla, Mehmet bey 3 ncü dönem vekil oldu.2 dönem, 2007 ve 2011 de Şahin Tin’inde hakkını yedi.TOBB sağolsun.Sayın vekilimiz herhalükarda seçilmiştir.Kendisine başarılar dilerim.

meşcere   -  Bağlantı 15 Haziran 2015, 14:11

Ak partinin kuruluşunda kendisi anap il başkanı idi.kendisine istifa et Ak partiye gel dendi, gelmedi.3 kasım 2002 seçimlerine anaptan 2 nci sıra adayı idi.3 kasım 2002 akşamı saat 22.00 de sandığa gömüldü.Yani tasviye olmuştu.siyasi hayatı bitmişti.

h.b.   -  Bağlantı 15 Haziran 2015, 09:36

gitmesi isabet olur, gençelere yol açılsın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı