REKLAMI GEÇ

Fransa tarihine kara leke sürüldü

Fransa tarihine kara leke sürüldü

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Senatosu’nda kabul edilmesiyle ilgili, “Fransa Parlamentosu’nun, Fransa tarihine kara bir leke olarak geçecek bir karara imza attığını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2012 Salı, 15:48

Örki, yaptığı yazılı açıklamada, alınan kararın her türlü insani değere aykırı olduğunu belirterek, “Bu karar Fransa’nın kendi iç hukukuna dahi aykırıdır. Tarafı olduğu Avrupa Birliği müktesebatına aykırıdır. Bu karar nedeniyle Avrupa İnsan Hakları sözleşmesini açıkça inkar eden Fransa’nın Avrupa Birliği’nde de yeri yoktur” ifadesini kullandı.

Fransa’nın, Sarkozy’nin hırsına, ihtirasına kurban edilebilecek bir ülke görüntüsü çizdiğini ifade eden Örki, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Parlamentolar tarih yazamaz denilmektedir, ancak bu yanlıştır. Doğrusu, parlamentolar tarihi yeniden yazamaz ya da tarihi gerçekleri değiştiremez olmalıdır. Zira Fransa parlamentosu Fransa tarihine kara bir leke olarak geçecek bir karara imza atmıştır. 23 Ocak 2012 tarihi Fransa için utanç duyulacak bir tarih olmuştur. Bu utanç Sarkozy ve benzer karanlık zihniyeti taşıyanların utancıdır. İş bu kararın asil Türk milletini bağlayıcı hiçbir yönü yoktur.”

Alınan kararla esas amacın yeniden Yükselen değer olan Türkiye’yi uluslararası alanda yıpratmayı hedeflediğini kaydeden Örki, “Bu ucuz siyaset hamlelerine hiç kimse kanmayacaktır. Siz ne yaparsanız yapın, tarihi gerçekler değişmeyecektir. Siz ne yaparsanız yapın, bu millet şanlı ve temiz tarihine uygun yükselişine devam edecektir” görüşünü aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı