REKLAMI GEÇ

Örki : Orman arazileri satılmıyor

Örki : Orman arazileri satılmıyor

Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, 2-B arazileri konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirtti. Örki “Bu olay sanki satılmaması gereken orman arazileri satılıyormuş gibi yansıtılmaktadır. Oysa 2-B’ye konu edilen yerler, ormanla ilgisi kalmamış yerlerdir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2012 Perşembe, 15:18

AK Parti’li Örki, yaptığı yazılı açıklamada, orman özelliğini yitirmiş ve kamuoyunda 2-B arazisi olarak bilinen hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edildiğini kaydetti.

Ülke gündeminde çok büyük bir sorun olarak yer bulan bu konuda çözüm için adım atıldığına dikkat çeken Örki “Ancak 2-B arazileri konusunda kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Bu olay sanki satılmaması gereken orman arazileri satılıyormuş gibi yansıtılmaktadır. Oysa 2-B’ye konu edilen yerler, ormanla ilgisi kalmamış yerlerdir. Bu alanlarda bulunan ormanlar Ak Parti iktidarından da önce maalesef vatandaşımız tarafından yok edilmiştir. Bu yok oluşa da, dönemlerin siyasi iktidarları göz yummuştur. Yok edilen bu ormanların yerine de köyler, mahalleler inşa edilmiştir. Bu alanlara yerleşilmiş, evler, çok katlı siteler, tarlalar yapılmıştır. Dolayısıyla ortada Ormana dair hiçbir şey kalmamıştır. Bu nedenle de bu alanların tamamen yıkılıp yerlerine yeniden orman oluşturulması mümkün değildir. Zira bu kadar yerleşimin olduğu yerlerin yıkılması ya da uzun yıllardır tarım arazisi olarak kullanılan tarlaların bozulması milli servetin heba edilmesidir” dedi.

Yorumlar

levent   -  Bağlantı 23 Mart 2012, 00:36

bunlari zamani gelince sizden geri alicaz bunu biliyorsunuz dimi ?? yani tut diye veriyoruz

levent   -  Bağlantı 23 Mart 2012, 00:34

yaa avukatim sen neyapican 2 b yi falan git icradan araba dusur kendine

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı