REKLAMI GEÇ

Tin: İfade değil hakaret özgürlüğü istiyorlar

Tin: İfade değil hakaret özgürlüğü istiyorlar

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TCK’nın 299. maddesinin kaldırılması taleplerinin ifade değil hakaret özgürlüğü istenmesi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 16:00

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk Ceza Kanunun 299’ncu maddesin de yer alan ‘Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmünün iptal edilmesiyle ilgili talepleri değerlendirdi.

Tin, “Sözde aydınların cumhurbaşkanına hakaret özgürlüğü getirilmesini talep etmeleri, devlete ve millete karşı karanlık duruşlarının dışa vurumudur. Cumhurbaşkanlığı makamı, devleti ve milleti temsil makamıdır. İfade özgürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na hakaret etmekle olmaz. Cumhurbaşkanına hakaret şahsa değil makama bir hakarettir. Ancak milli iradeyi yok sayan zihniyetler, cumhurbaşkanına hakareti ifade özgürlüğü olarak niteleyebilir. Bu konuda ifade özgürlüğü isteyen sözde aydınların artık kafalarını gömdükleri karanlık dehlizlerden çıkartarak, bu ülkenin temel değerlerini ve milli iradenin yok sayılamaz gücünü görme vakti gelmiştir” dedi.

Cumhur ile başkanının aynı olduğunu, ayırmanın söz konusu olamayacağını ifade eden Tin, “Cumhurbaşkanını değil Erdoğan’ı eleştiriyoruz diyerek aslında asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Oysa bu tarz yaklaşımlar Türk milletinin zekâsına hakarettir. Böylesine basit argümanlar geliştirenlerin ‘aydın’ tabirini hak etmediklerini, bu vasıftan ne kadar uzak olduklarını açıkça milletimiz görmektedir. Gelişmiş ülkelerin hukuk dünyasında eleştiri nasıl bir hak ise hakaret de bir o kadar suç oluşturmaktadır. Düşünce özgürlüğü ve eleştiri, demokratik toplumlarda vazgeçilmez bir haktır. Ancak, hakareti özgürlük sayan hiç bir hak söz konusu değildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı