REKLAMI GEÇ

Yine fikir değiştirdi

2004 yerel seçiminde aday değildi. “Başbakan ısrar etti aday oldum” dedi. 2009 yerel seçimleri için ise “İkinci dönem yine varım” dedi. Başkan Zeybekci bu kez fikir değiştirdi ve belediye başkanlığına ikinci dönem için aday olmayabileceği sinyallerini verdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2008 Çarşamba, 00:00

2004 yerel seçiminde DETKİB Başkanı iken kulislerde AKP’den Belediye Başkan Adayı olacağı söylentileri üzerine önce “Aday değilim” dedi. Ardından adaylığı açıklanınca“Başbakan ısrar etti aday oldum” dedi. 2009 yerel seçimleri için ise “İkinci dönem yine varım” dedi. Başkan Zeybekci bu kez fikir değiştirdi ve belediye başkanlığına ikinci dönem için aday olmayabileceği sinyallerini verdi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’de fısıltı gazetesinin çok iyi çalıştığını ve kendisi ile ailesi hakkında çıkarılan asılsız dedikodu ve iddialardan bıktığını söyledi.

Zeybekci siyasi gelişmelerin normal devam etmesi halinde yeniden belediye başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Basın Merkezi’nde kahvaltı yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kendisi ve ailesi hakkındaki dedikoduların artık kabul edilebilir olmaktan çıktığını belirterek,bu anlayış yüzünden topluma hizmet etmek isteyen insanların siyasete girmediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la olan yakın diyalogu nedeniyle son bir yıldır asılsız dedikodular üretildiğini söyleyen Zeybekci, “Denizli’de fısıltı gazetesi iyi çalışıyor. Birileri oturduğu yerden atıp tutuyor. İnsanlarda bir MSN kültürü gelişti. İnternetten chat yaparak dedikodu üretiyorlar. Kötü olanı bu dedikodulara herkesin itibar etmesi” dedi.

Kendisi ve ailesi ile ilgili Başbakan’la birlikte Denizli’nin iki büyük tekstil firmasını satın aldığı (Deba ve Değirmenci Tekstil), Başbakan Erdoğan’ın küçük kızı Sümeyye Erdoğan ile büyük oğlu Atilla Zeybekci’ninnişanlandığı, Sabah ve ATV’yi alan Turkuvaz Grubu’yla gizli ortaklığı olduğu, Nisan ayında Denizli’de açılan Forum Çamlık alışveriş merkezine eşi Ayşen Zeybekci’nin de ortak olduğu ve bu ortaklık yüzünden o bölgede yıkım yapamadığı gibi akla hayale sığmayacak dedikodular bulunduğunu söyleyen Başkan Zeybekci, “Yıllardır iş piyasasındayım. Şimdiye kadar şirketlerimde tek kuruş banka kredisi kullanmadım. Bu yıl ilk kez banka kredisi kullandım. Belediye Başkanı olduktan sonra benim kişisel olarak zararım yılda 1 milyon YTL’yi buluyor. Boğazımdan tek kuruş haram lokma geçmemiştir. Sahibi olduğum Turkuaz Otomotiv’den otomobil alan herkesin tek tek ismini öğreniyorum. Bir kurum Hyundai otomobil alsa hemen dedikodular başlıyor. Bu dedikodular artık onur kırıcı olmaya başladı. Benim hakkımda dedikodu, olabilir tamam. Ama iş aileme gelince orada duracaksınız. Kimsenin ailem ve çocuklarımın onurunu kırmaya ve onları bu çirkinliğe alet etmeye hakkı yok” diye konuştu.

Siyaset kurumunun bu tür çirkin davranışlar yüzünden toplum nazarında itibarını kaybettiğini, yaşadığı kente, ülkesine hizmet etmek isteyen insanların geri adım attıklarını, siyaset kurumunun yeni yüzler kazanamadığına işaret eden Başkan Zeybekci, “Ben Belediyeler Birliği toplantılarında da sürekli bu konuda konuşuyorum. Bir belediye başkanının yolsuzluk iddiasıyla tutuklanması, tüm belediye başkanları hakkında toplumda bir yargı oluşturuyor. Milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanlarına da siyasetin saygınlığının kazandırılması için büyük görev düşüyor. Mensubu olduğum parti kapatılmaz, siyasi yasaklar gelmezse, siyasi durum bugünkü gibi devam ederse belediye başkanlığı için yeniden aday olmayacağım. Ben görevimi tamamladım, verdiğim sözü yerine getirdim. Maddi kayıplarım hiç umurumda değil, ama eşime ve çocuklarıma geleceklerinde hak etmedikleri yakıştırmaların yapılmasını kabul edemem. Ancak siyasi gelişmeler farklı olursa, yeniden aday olmam gerekirse, böyle bir görev verilirse durum başka” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı