REKLAMI GEÇ

Zeybekci; “Denizli, hak ettiğini aldı”

Zeybekci; “Denizli, hak ettiğini aldı”

Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, ihracatçı ve işadamlarıyla bir araya gelerek yeni teşvik sistemi hakkında bilgi verdi. Zeybekci, yeni teşvik sisteminin Denizli’nin menfaatlerini en maksimuma çıkarabilecek bir paket olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2012 Pazartesi, 19:05

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, ihracatçı ve işadamlarıyla bir araya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce açıkladığı yeni teşvik sistemi hakkında bilgiler verdi, işadamlarının sorularını yanıtladı. Zeybekci, yeni teşvik sisteminin Denizli’nin menfaatlerini en maksimuma çıkarabilecek bir paket olduğunu söyledi. Zeybekci, ilk olarak kısa adı DENİB olan Denizli İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Çamlık Ofis’te düzenlenen toplantıda yeni teşvik sistemi ile ilgili bilgiler veren Zeybekci, detayların yakında çıkacak olan Bakanlar Kurulu kararı ile netleşeceğini ifade etti.

Teşvik sistemine ilişkin detayların belirlenmesi sürecinde yapılacak hazırlıklarda dikkate alınmak üzere, ihracatçı ve sanayicilerin görüş ve önerilerini alan Zeybekci, Denizli’nin en iyiyi ve en güzeli hak ettiğini belirterek “Yeni Teşvik Yasası’nda hak ettiğimizi aldık. Önümüzdeki haftalarda detayları belirlenecek olan yeni teşvik sisteminin belirlenmesinde sanayicilerimizin görüşleri önemli. Sizlerin görüşlerinizin yeni sistemde yer alması için çaba harcayacağız” dedi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise, yeni sistemin Denizli’ye yeni yatırımlar kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Zeybekci, daha sonra kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin konuğu oldu. Toplantıda MÜSİAD üyelerinin yeni sistemle ilgili sorularını yanıtlayan ve görüşlerini alan Zeybekci, “Bugüne kadar devletin açıklamış olduğu bütün teşvikler içinde Denizli’ye noktasal atış yapan ve Denizli’nin menfaatini en maksimuma çıkarabilecek olan en iyi teşvik paketi budur. Biz Denizli olarak talep ettiğiniz bir çok şeyin fazlasını aldık. Denizli listeye baktığımızda 6 grubun arasından ikinci. Ama diğer taraftan Denizli ekonomik ve sosyal kalkınmışlık endeksinde Türkiye’de 9. sırada. Üzülmemize hiç gerek yok, gurur duymamız gereken bir tablo. 20 milyon dolar harcadığımız ama yatırım yapılmayan Çardak OSB’ye yeni sistemle yatırım yapılabilecek. Denizli Çardak’tan Buharkent’te kadar büyük bölümü turizm bölgesi ilan edilen bir şehir. Turizmde yapılan yatırımlar 5. bölge gibi teşvik alacak. Yeni teşvik yasasında hak ettiğimizi aldık” dedi. MÜSİAD Şube Başkanı Necip Filiz de yeni teşvik sisteminin yatırımın önünü açtığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı