REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ HAKKINDA FEZLEKE

ZEYBEKCİ HAKKINDA FEZLEKE

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında dört eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın ardından, son olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında da hakaret suçundan fezleke düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2014 Perşembe, 08:30

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkındaki fezlekeyi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladı. Fezlekenin, Bakan Zeybekci tarafından bir kamu görevlisi hakkında verdiği 8 sayfalık şikayet dilekçesinde hakaret dolu içeriğin bulunması nedeniyle tanzim edildiği belirtildi.

denizli-zeybekci-fezleke-ic

İMZALI HAKARET DİLEKÇESİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2013/1654 soruşturma ve 2014/9 fezleke numarasıyla TBMM’ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdiği fezlekede, Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, İçişleri Bakanlığı İç Denetçilerinden Arif Ünal Mercimek’e 8 sayfalık bir dilekçe içeriğinde altına adını, soyadını ve imzasını atarak hakaret ettiği, bu içeriğe dayanarak da bir kamu görevlisine hakaretten TCK’nın 1,2,3,a -53 ile 5271 Sayılı CMK’nun 325/1 maddeleri gereğince bir yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle yargılanması talebinde bulunulduğu görülüyor.

MERCİMEK, BAŞKAN YARDIMCISIYDI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında, hakaret ettiği iddiasıyla fezleke hazırlanmasına neden olan İçişleri Bakanlığı Denetçisi Arif Ünal Mercimek’in, Zeybekci’nin Denizli Belediye Başkanı olduğu dönemde başkan yardımcılığını yaptığı, geçici görev süresinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden Ankara’ya dönerek İçişleri Bakanlığı İç Denetçi görevini sürdürdüğü bildirildi.

MERCİMEK DOĞRULADI
İçişleri Bakanlığı Denetçisi ve Denizli Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından Arif Ünal Mercimek’e telefonla ulaşarak konu hakkında bilgisine başvuruldu. Hakaret olayını doğrulayan Mercimek “Sayın Zeybekci, benim hakkımda İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na hitaben 21.12.2012 tarihli 8 sayfalık bir şikayet dilekçesi yazarak hakkımda işlem yapılması talebinde bulunmuş” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bunun üzerine soruşturmalar geçirdim ve aklandım. Şikayet dilekçesinin içeriğinin büyük bir bölümü tamamen şahsıma hakaretler içeriyordu. Bunun üzerine ben de hakaret davası açtım. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’da sunduğum bilgi ve belgeleri inceleyerek Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında “Hakaret” suçundan fezleke tanzim etti. Bunun dışında söyleyecek bir şeyim yok. Temennim adaletin tecelli etmesi yönündedir.”

KABİNENİN DÖRTE BİRİ FEZLEKELİK OLDU
Öte yandan, oplam 21 bakandan oluşan kabinenin, son olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de eklenmesiyle birlikte üyelerinin dörtte biri fezlekelik oldu.

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 14 Ağustos 2014, 13:08

Şaşırdık mı ? Hayır? AKP ile devlet adamlığı bitmiştir. Bu görüşümü bu sitede daha öncede yazdım. Devlet adamlığı vasfı olmayanlar devleti de bitiriyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı