REKLAMI GEÇ

Zeybekci özür diledi

Zeybekci özür diledi

TBMM Meclis Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci arasındaki atışmanın ardından CHP’li İnce sözlerine açıklık getirirken, İnce ile tartışmaya giren Ak Parti’li Zeybekci, sözlerini geriye aldığını ve başkanvekilinden özür dilediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2012 Pazartesi, 16:06

Meclis Genel Kurulu’nda “Bakın, buna devam ederseniz, Genel Kurula silahla gireriz başka şansımız kalmıyor” diyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sözlerine bugün açıklık getirdi. İnce, “Benim sözüm şuydu, burada bir kez daha düzelteyim, Anayasa bitmiş uygulanmıyor, İçtüzük uygulanmıyor, parlamento hukuku işlemiyor silahla mı geleceğiz buraya, kürsüdeki arkadaşımıza saldırılıyor sözlerim bundan ibarettir. Ben milletvekilliğimde 9 yıldan bu yana daha hiç silah taşımadım” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, tutanaklara geçen sözünü düzeltmek için söz aldı. Zeybekci, “Bu kürsü milletin egemenliği ve bağımsızlığını temsil eder. Bu kürsüye her türlü saldırıyı hiçbir milletvekilimizin tasvip etmesi mümkün değildir. Bu kürsüyü işgal etmek, işgal etmeye teşebbüs etmek hemen hemen darbe ve darbe girişimi kadar da tasvip edilmemesi gereken bir uygulamadır. Bu kürsüde konuşan hatibe de yapılan her türlü saldırıyı da burada kınadığımı belirtmek istiyorum. Dün akşamki birleşimde bir değerli grup başkanvekilimizin burada konuşması sırasında söylemiş olduğu bir sözden sonra benim ona cevaben yerimden söylediğim sözü çok yanlış anlaşıldığını ve bana yakışmadığını burada beyan etmek için söz almış bulunuyorum. TBMM’de asla dile gelmemesi gereken ‘silahla mı gelmemiz lazım’ sözüne karşılık söylediğim “gelmezseniz” diye başlayan sözümü geri alıyorum ve bu yanlış anlamadan dolayı da değerli başkanvekilimizden de özür diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı