REKLAMI GEÇ

Sancar ‘Zeybekci bile hoş karşılamaz’

Sancar ‘Zeybekci bile hoş karşılamaz’

Denizli Belediyesi’nin İncilipınar Parkı’na yapılacak kongre ve kültür merkezine Nihat Zeybekci’nin isminin verilmesine yönelik meclis kararı kesinleşti. CHP Denizli Belediyesi Grup Başkanvekili Teoman Sancar, “İsminin bu şekilde bir yere verilmesini bizce Zeybekci bile hoş karşılamaz” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2012 Cuma, 10:30

İncilipınar Parkı’na yapılacak kongre ve kültür merkezine Nihat Zeybekci’nin isminin verilmesi teklifi 13 ret, 20 evet oyu ile Denizli Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Denizli Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Teoman Sancar “Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında alelacele önümüze gelen bir gündemle şaşkına döndük. Şaşkınlığımızın sebebi; daha proje safhasında olan, inşaatının ihalesi yapılmamış, ne başlama tarihi ne de bitim tarihi belli olmayan İncilipınar Kongre ve Kültür Merkezi’ne Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin isminin verilmesiydi “diye konuştu.

İsim verme konularının çok hassas ve ulvi konular olduğunu belirten Sancar, “Plan Tadilatı gibi oylama yapılmaması gerektiğini, önceden gruplara bilgi verilerek olurlarının alınması gerektiğini ve daha başlamamış bir inşaata milletvekilinin ismini verme telaşına bir anlam veremediğimizi ilettik. Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu da yakın endişeleri taşıdığı şeklindeki düşüncelerini aktardı” dedi.

Sancar, Ak Parti Belediye Meclis Grubu’nun oy sayısıyla “her şeyi çözeriz” mantığıyla hareket ettiğini ileri sürerken, “Hiçbir öneri ve eleştirilerimizi dikkate almadan ve biz muhalefet gruplarının tamamının hayır oyuna karşılık evet oyu vererek daha ihalesi yapılmamış içine bir tane çivi çakılmamış, İncilipınar Kongre ve Kültür Merkezi’ne Nihat Zeybekci ismini verdiler”diye konuştu.

Zeybekci’nin isim veriliş şeklinden hoşlanmayacağını dile getiren Sancar, “Bu şekilde isminin verilmesini Sayın Zeybekci’nin de hoş karşılayacağına, içine sindireceğine inanmıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

nurhan   -  Bağlantı 7 Ağustos 2012, 00:46

Kültür merkezlerine genellikle toplumun büyük kesiminin sevdiği sanatçıların isimleri ya da önemli miktarda bağış yapanların isimleri veriliyor ve belediyeler anketler yapıyor isim konusunda.Cam Horoz anketi gibi bu konuda da anket yapmalıydı belediye.Örnek-İstanbul Belediyesi vapur tipini bile anketle belirledi.Ayrıca,Belediye Ad verme yönetmeliğine göre,üçte iki çoğunluk gerekiyor ismin kabulü için.Yanlış mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı