REKLAMI GEÇ

AKP hayır işlerinde de partizan

AKP hayır işlerinde de partizan

İGM CHP Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, SYDV için İl Genel Meclisi tarafından yapılan üye seçiminde partizanlık yapıldığını iddia etti. Koçdemir, “AKP, hayırsever seçiminde bile partizanlık yapıyor. Bu kadar da olmaz. Hayır işlerinde siyaset mi olur?” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2011 Pazartesi, 18:08

Denizli İl Genel Meclisi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 5263 sayılı kanunun 10’uncu maddesine göre, il merkezi ve 18 ilçedeki vakıflarda görev yapacak 49 hayırseveri oylamayla belirledi.

CHP Grubu, oylamanın iptali için önerge verdi, ancak kabul edilmedi. CHP İl Başkanlığı’nda İl Genel Meclis üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, vakıflarda üye olarak görev yapacak olan hayırseverler belirlenirken partizanlık yapıldığını, AKP’liler’in yönetimlere alındığını iddia etti. Koçdemir şöyle konuştu:
“Yasaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki 2 üyeyi İl Genel Meclisi seçiyor. 3’üncü üye de sivil toplum kuruluşlarından seçiliyor. Ancak, İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP, ilçelerde sivil toplum örgütü olduğu halde bazı ilçelerde 3’üncü üyeyi de kendisi belirledi. Hukuksal hata yapıldı. Açıkça partizanlık yapıldı. Araştırdık, vakıfların yönetim kurulu üyeliklerine seçilenlerin büyük çoğunluğu AKP’li. Bu partide aktif olarak görev almışlar, geçmişte aday olmuşlar, ilçe başkanlığı yapmışlar. Hayırsever belirlenirken bile partizanlık yapıldı. Oylamanın iptali için verdiğimiz önerge de kabul edilmedi” CHP’li Koçdemir, vakıflarda görev yapacak olan hayırseverleri İl Genel Meclisi’ndeki partilerin birlikte belirlemesi için daha önceden AK Parti Grubu’na teklifte bulunduklarını, ancak bu taleplerinin de ciddiye alınmadığını vurgulayarak, “Adayları birlikte belirleyelim dedik, AKP kabul etmedi. Kendi belirledikleri adayları seçtiler. AKP’li isimlerin seçilmesi için gösterilen özen, düşündürücüdür” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı