REKLAMI GEÇ

Ataman, mimarlar ve işçilerden destek istedi

Ataman, mimarlar ve işçilerden destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, Türkiye Tekstil ve Örme Sanayi İşçileri Sendikaları Federasyonu (TEKSİF) ve Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. İki kurumun başkanlarıyla bir araya gelen Ataman, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, destek istedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2009 Cuma, 01:00

İlk olarak TEKSİF Denizli Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan Ataman, kentteki işsizlik probleminin çok ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekti. “Sizlerin de desteğini alarak bu derebeylik sistemini karanlığa gömmek istiyoruz” diyen Ataman, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece TEKSİF’in değil, tüm işçilerin, esnafın, sanayicinin de desteğine ihtiyacımız var. Bu sistem, çalışanlardan yana bir sistem değil. Bu sistem, yandaşlarıyla birlikte yapılan işlerin kaymağını yiyen bir sistem. Siyasi parti farkı gözetmeksizin buna bir son vermeliyiz. Burada başlayacak olan bu hareket, tüm topluma ve ülkeye yayılmalı. Üçgen Çarşısı, atıl vaziyette duruyor. Orayı hareketlendirecek uygulamalara imza atmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek Üçgen Çarşısı’nın çevresindeki semtlerdeki ticari hayatın da canlanmasını sağlayabiliriz.”

TEKSİF Şube Başkanı Recep Oktay, ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün arttığı bu ortamda, işçilerin sıkıntılarının da arttığını söyledi. İşçileri yok saymanın kabul edilemez bir tutum olduğunu söyleyen Oktay, “Artık işverenlerin gözü, işçilerin aldığı 3 kuruşluk parada. Buna izin veremeyiz. Bakanlar, başbakanlar, milletvekilleri sürekli kentimize gidip geliyor. Ancak bir kere olsun işçilerin sıkıntılarını dinleyen olmadı. Biz TEKSİF olarak, her zaman sizin yanınızda olmaya söz veriyoruz. 29 Mart gecesi CHP bayrağının Denizli’de dalgalanacağından eminiz. Sizden, kapınızın işçilere her zaman açık olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretlerine Mimarlar Odası Denizli Şubesi ile devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, burada Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel ve oda üyeleriyle buluştu. Geçtiğimiz yıllarda kendisinin de başkanlığını yaptığı Mimarlar Odası’na son derece büyük bir önem verdiğini kaydeden Ataman, seçildiği takdirde Denizli Belediyesi bünyesinde sivil toplum kuruluşlarına özel bir konum getirmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Mimarların, gerek belediye meclis üyeliklerine gereksi İl Genel Meclisi üyeliklerine aday olması gerektiğini söylediklerini hatırlatan, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, bir mimar olan Hüsamettin Ataman’ın bu çıtayı yükselterek belediye başkanlığına adaylığını açıklamasının, kendileri açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Ülkenin içinden geçtiği ekonomik krize vurgu yapan Ataman, yerel yönetimlerin de ekonomik krizin aşılmasında, merkezi yönetime katkıda bulunması gerektiğini belirtti. Ataman, bu krizin atlatılmasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesinin son derece büyük bir önem taşıdığını söyledi. Geniş olanaklara sahip Denizli Belediyesi’nin, önümüzdeki dönemde sosyal demokrat bir anlayışla, son derece verimli uygulamalara imza atacağına inandığını belirten Ataman, “Krizin boyutları öyle düzeye ulaştı ki, ziyaret ettiğimiz yerlerde vatandaşların dertlerini dinlemekten, kendimizi anlatamaz duruma geldiğimizin farkına vardık. Bu durum, beni gerçekten üzüyor. Özellikle de kenar mahallerdeki işsizlik, yoksulluk, Denizli’ye yakışmıyor. Mevcut belediye yönetimi, yalnızca bir yerleri yıkarak Denizli’yi değiştirmeye çalışıyor. Denizlililer artık Denizli’yi tanıyamaz duruma geldi. Bir diğer önemli konu, değiştirilen mahalle adları… Nasıl benim cebimdeki kimliğimi benden habersiz kimse değiştiremiyorsa, mahallelerin isimleri de mahalle sakinlerine sorulmadan değiştirilmemeli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı