REKLAMI GEÇ

Bartal, Bakan Kavaf’a tepki gösterdi.

Bartal, Bakan Kavaf’a tepki gösterdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın, bir cemaatin toplantısına katılmasını eleştirdi. Bartal, “Denizli’nin hak ettiği bu mu?” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2009 Salı, 18:14

Bakan Selma Aliye Kavaf’ın, Denizli’de bir cemaatin yemeğine katılmasını eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, “Ne yazık ki Denizli, ekonomik anlamda siyasilerden herhangi bir destek alamazken, AKP iktidara geldiğinden beri, irticai faaliyetlerde fazlasıyla destek alıyor” dedi. Eskiden, ‘sanayi devi’ olarak anılan Denizli’nin, artık her defasında tarikatlarla, cemaatlerle, irtica ile gündeme gelen bir kent olduğunu belirten Bartal, “Kutlu Doğum Haftası adı altında yapılan etkinliklerde yaşadıklarımız hala hafızalardan silinmedi. Bir vali yardımcısının konuşması, Tavas’a bağlı Nikfer Beldesi’ndeki ilköğretim okulunda yapılan etkinlikler, günlerce Türkiye’de konuşulmuş, TSK tarafından uyarılar bile alınmıştı. Buna benzer birçok olaylar yaşandı Denizli’de” dedi. AKP Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf’ın bakan olması ile birlikte, “Denizli adına çok iyi oldu. Artık Denizli’nin de bir bakanı var. Bugüne kadar, hak ettiğini alamayan Denizli, bundan sonra alacaktır” diyerek herkesin bu fikirde ortak olduğunu ancak Bakan Kavaf’ın, gündeme, kendisine yakışmayacak bir biçimde oturduğunu belirten Bartal, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar hangi bakanı, makam aracıyla, korumalarıyla, devletin imkanlarıyla bir tarikatın toplantısına katılmıştır. Bu nasıl bir anlayıştır?” dedi.  Bartal, Denizli’nin artık bu tür haberlerle anılmasından son derece üzüntü ve utanç duyduklarını ifade ederek, “Bir de devletin en yüksek yerlerine gelmiş kişiler aracılığıyla bunları yaşıyorsak, söylenebilecek pek fazla bir şey kalmıyor” diye konuştu.

Kız yurtlarına önem versin

Bakan Kavaf’ın katıldığı hayır yemeğiyle ilgili olarak bir açıklamada Nevzat Deniz’den geldi. Türkan Saylan’ın, 150 bin öğrenciye burs bulduğunu, kız yurtlarının yapılmasına öncülük ederek, kızların yaşamını kolaylaştırdığını, 150 bin kızın annesi, ablası olan Atatürkçü ve Cumhuriyet yanlısı bir kişilik olduğunu hatırlatan Deniz, “Bakan Kavaf’ın, Türkan Saylan’ın cenaze törenine katılmayıp, bir tarikat yemeğine katılmakta hiç sakınca görmemesini, yanlı ve devlet temsiline yakışmayan bu tavrını kınıyorum” dedi. Deniz, “Sayın Kavaf’a, Sayın Valime ve Sayın Belediye Başkanıma, Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.’ sözlerini hatırlatmak isterim” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı