REKLAMI GEÇ

BAYRAM GİBİ ÖN SEÇİM

BAYRAM GİBİ ÖN SEÇİM

CHP Genel Merkezi tarafından alınan karar ile 29 ilde ön seçim yapılıyor. 20 yıl aradan sonra ön seçim ile milletvekili adayını belirleyen Denizli’de ise seçimler bayram havasında başladı. Gazi Okulunda yapılan oy kullanma işlemlerinde okulun bahçesi adeta şenlik alanına döndü.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2011 Pazar, 11:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla 29 ilde ön seçim yapılması kararı alındı. Uzun yıllardır ön seçimin yapılmadığı Denizli’de ise bu karar CHP’lileri mutlu etti. 20 yıl aradan sonra ilk defa ön seçim yapan CHP’liler seçimleri bayram havasında geçirdi. Ön seçim coşkusuyla oy kullanılacak yeri şenlik havasına çeviren milletvekili aday adayları ise seçmenlere kendilerini tanıtmak için stantlar açtı. Bazı aday adayları da seçmenler için kahvaltı, yemek ve meşrubat dağıttı. Ön seçimin yapıldığı okulun bahçesinde kurulan aday aday çadırlarında CHP seçmenlerine aday adayları hakkında bilgi verildi.

‘FOTOĞRAFLARLA ÖN SEÇİM COŞKUSU!

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 20 yılın ardından gelen ön seçimin partiye büyük bir ivme kazandırdığını ve ön seçimin demokrasinin en güzel örneğinin olduğunu belirtti. Ön seçimde merkez ilçede 4 bin 968, ilçelerde 4 bin 688 üye olmak üzere toplam 9 bin 656 üyenin oy kullanacağını ifade eden Yurtseven, ”20 yılın ardından gelen ön seçim CHP’yi iktidara taşıyacaktır. Seçimin yapılacağı alan aday adaylarının tanıtım çadırlarıyla doldu. Seçmenler aday adayları hakkında bilgilerini alıp oylarını kullanıyor. CHP parti içerisine taşıdığı demokrasiyi Türkiye’ye de taşıyacaktır” dedi.

İl merkezi ve 18 ilçede yapılacak ön seçim için 23 sandığın hazırlandığını bildiren Yurtseven, ”Denizli merkez ilçede yapılan ön seçimde 4 bin 968 üye, 5 sandıkta oy kullanacak. 18 ilçede ise 4 bin 688 üye sandık başına gidiyor. 19 milletvekili aday adayı için oy kullanacak partililer, milletvekili aday sıralamasını oylarıyla belirleyecek” dedi.

20 yıl aradan sonra ön seçim için oy kullanmaya gelen CHP’li üyeler ise ön seçim yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ve bu uygulamaların CHP’yi iktidara taşıyacağını söylediler.

ADAY ADAYLIK OY PUSULALARINDAKİ İSİMLER ŞÖYLE SIRALANDI:
Ali Rıza Ertemur, Zafer Gönenç, Ali Asker Kantürk, Ali Kavak, Adnan Keskin, Ali Marım, Niyazi Oğuzlar, Ayhan Okutucu, Ahmet Orpak, İlhan Özcan, Mehmet Varol, Kazım Arslan, Osman Bartal, Melike Basmacı Kayhan, Özgür Savaş Bayar, Gülizar Biçer Karaca, Huriye Çağlayan, Birsen Çelik, Adil Demir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı