REKLAMI GEÇ

Boksör gibi değil atlet gibi olmalıyız

Boksör gibi değil atlet gibi olmalıyız

1 Nisan’da yapılacak CHP Merkez İlçe Kongresi’nde aday olduğunu açıklayan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, parti hedefinin yerel seçimler olması gerektiğini belirtip “Bu nedenle adayların parti içinde boksör gibi birbirine vurmak yerine, belediye hedefine doğru atlet gibi yarışmaları gerekir” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2012 Pazartesi, 13:49

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, hedefinin kongreyi kazanmaktan çok güç birliği yaratarak yerel seçimlerde belediyeyi kazanmak olduğunu belirterek, ”Ben anlayışını yıkarak biz anlayışını egemen kılmak için yola çıktım. Bu yüzden delege seçimlerinde ortaya çıkan tabanın iradesi, il delegelerinin seçiminde ve yeni yönetimin oluşumunda etkin olacak” dedi.

1 Nisan’da yapılacak kongreye 3 adayla gidildiğini ifade eden Yurtseven, kongre tarihi ve süreci ile ilgili polemiklere basın aracılığıyla kesinlikle yanıt vermeyeceğini belirtti. Adayların boksörler gibi birbirini vurmak yerine belediye hedefine koşan atletler gibi yarışması gerektiğini vurgulayan Yurtseven, ” Temel hedef, Denizli’de CHP algısını yükseltmek ve halk arasında reytingini artırmak olmalıdır. Bu hedefin dışındaki ihtirasları yalnızlığa mahkum etmek hepimizin ortak iradesine dönüşmelidir” dedi.

Yurtseven, 114 yerleşim merkezinde gerçekleşen delege seçimlerinde üyelerin ortaya çıkardığı delege yapısının anlayış olarak il delegeliklerine yansıtılacağını ve 18 kişilik yönetim kurulunun da bu iradeyle şekilleneceğini kaydederek, şunları söyledi: ”Türkiye’de ilk kez Denizli merkez ilçe örgütünde 3 bin 55 üyenin yer değişikliğiyle sonuçlanan adres güncellemesinin ardından demokratik bir iklimde seçimlerimizi gerçekleştirdik. Üyelere her türlü bilgi akışını sağlayarak  eşitlik zemininde  özgür bir ortamda hür iradeleriyle delegelerini seçmelerinin yolunu açtık. Hiç bir şekilde müdahaleci olmadık. Şimdi de bu anlayışın doğal gereği olarak il delegeliklerinde ve yönetimde ‘anomim’ bir yapının oluşmasını temel hedef olarak belirledim. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir kaygısı olmasın. Kongreyi kazanmak başarıya giden yolda yeterli değildir. Herkesi kucaklayan bir anlayışla her kesimin kendini il delegeliklerinde ve yönetimde kendini bulabileceği bir yapıyla belediyeyi kazanmak önemlidir”

Kongre delegelerinin tercihinde, geçmişin klasik anlayışları değil, geleceği aydınlatan paylaşımcı, katılımcı ve gücünü üyelerden alan anlayışın etken olacağını gözlemlediğini anlatan Ömer Yurtseven, ”Kongre sonrası oluşacak rüzgar, yeni örgütlenme modelimizle fırtınaya ve seçim döneminde de kasırgaya dönüşerek AKP’yi silip süpürecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı