REKLAMI GEÇ

BU GÖZYAŞLARI YALAN!

BU GÖZYAŞLARI YALAN!

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, AKP’nin, Anayasa değişikliğinde ‘evet’ oyu alabilmek için, 30 yıl önce idam edilenlerin hatıralarını kullandığını belirterek, “Oy uğruna yalandan gözyaşı açılımı yapıyorsunuz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2010 Çarşamba, 18:26

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Başbakan Erdoğan’ın, AKP grubunda, dün yaptığı konuşmada, 30 yıl önce idam edilenlere ait mektupları okuyup, ağlamasını eleştirdi.

Gönenç, “Başbakan dün AKP grubunda, 1980 döneminde idam cezası verilen insanların adlarını andı. İdam edilen sol görüşlülerden Necdet Adalı’dan, Erdal Eren’den ve ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’ndan söz etti. Pehlivanoğlu’nun mektubunu sansürleyerek okurken gözyaşı döktü kameralar önünde. AKP’li milletvekilleri de ona katıldı. Hep beraber ağladılar, 30 yıl önce idam edilenlere, sahte gözyaşları ile. 12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda, Anayasa değişikliğine ‘evet’ oyu alabilmek için 30 yıl önce idam edilenlerin hatıralarını kullanmaktan kaçınmadılar” dedi.

“Mektuplarını siyaset malzemesi
yaparken izin aldınız mı?”
Gönenç, AKP’nin, ‘Türk halkı duygusaldır, 12 Eylül faşizminden, idamlardan söz edip bir de gözyaşı döktük mü tamamdır, referandum işini bağlarız’ mantığı ile hareket ettiğini belirterek, “Aradan 30 yıl da geçse, 12 Eylül faşizminin gerçekleştirdiği idam cezalarının mağdurları, aileleridir. Yaralarını kanatırken ailelerine sordunuz mu? Hatıralarını, mektuplarını siyaset malzemesi yaparken izin aldınız mı?

“Yalandan gözyaşı açılımı”
Gönenç, “12 Eylül faşizmiyle, 650 bin insan gözaltına alındı, işkencelerden geçirildi. Binlerce insan işkence tezgahlarında öldü veya sakat kaldı. 1 milyon 680 bin insan fişlendi. 210 bin dava açıldı. 7 bin kişiye ölüm cezası istendi. 517 kişiye ölüm cezası verildi, 50’si infaz edildi. CHP’nin 12 Eylülcülerin yargılanmasını sağlamak ve bunları yapanlardan hesap sormak için verdiği yasa tekliflerine, ‘hayır’ dediniz ve meclisten geçirmediniz. Oy uğruna yalandan gözyaşı açılımı yapıyorsunuz” dedi.

“Türkiye’nin gözyaşları 7 şehidimize!”
AKP hükümetinin, ‘Kürt açılımı’, ‘demokratik açılım’ gibi adlarla yürüttüğü açılım uygulamalarının karşılığını, Türk halkının suratına tokat gibi yine çarptığını belirten CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “Dün, bölücü teröre 7 evladımızı daha şehit verdik. Aslında bu durum AKP ve Başbakan için samimiyet testi. Çünkü aynı gün Güneydoğu’dan 7 şehit haberi geldi. Başbakan konuşma yaparken, şehitlerden haberdar olmaması mümkün mü? Akşamdan verilen yedi şehidimizden hiç bahsetmezken, onlar için bir damla gözyaşı dökmezken, 30 yıl önce yazılmış cezaevi mektupları ve şiirleriyle ağlaşmak samimiyetlerini ortaya koymuştur” dedi.

“AKP’nin derdi günü referandumda ‘evet’ çıkması”
Gönenç, “Analar ağlamasın, edebiyatı yapanların gerçek yüzünü görelim. Bugün 7 ana daha ağlıyor. Hükümetin umurunda değil. Türkiye’nin önünde terör, işsizlik ve yoksulluk gibi dağ gibi sorunlar dururken Hükümetin ve AKP’nin derdi günü Anayasa referandumunda evet çıkması. Değişiklik sağlandı mı mahkemeleri de hakimleri de emir kulu yapacaklar. Bölücü terör örgütünün hain pusularına 7 can daha verdik. 7 ana daha ağladı bugün, Türk Ulusu ağladı. Hükümet buna tepki verecek yerde, gözyaşı açılımı ile referandumda alacağı oyun peşinde. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ailelerine ve Türk Ulusu’na başsağlığı diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı