REKLAMI GEÇ

“Bu paranın hesabını sorun!”

“Bu paranın hesabını sorun!”

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, son 5 yıl içerisinde, Denizli halkının, Denizli Belediyesi’ne toplam 1 milyar TL ödediğini belirterek, halktan bu paranın nereye harcandığını sorgulamalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2009 Cuma, 01:00

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, Sevindik Mahallesi’nde kahvehane toplantısı yaptı. Yaptığı iki kahvehane ziyaretinde de büyük bir coşkuyla karşılanan ve toplantılarda yüzlerce Sevindikliye hitap eden Ataman, Denizli Belediyesi’nin kentin kenar mahallelerini yok saydığını belirterek, halkın AKP’ye en güzel cevabı sandıkta vereceğini söyledi.

‘1 milyar TL nereye gitti?’

Denizli halkının, son beş yıl içerisinde Denizli Belediyesi’ne toplam 1 milyar TL ödediğini dile getiren Ataman, halktan, bu paranın nereye harcandığını sorgulamasını istedi. Ataman, “AKP’li Denizli Belediyesi, bu parayla Denizli’ye, bu mahalleye ne yaptı? Sizden, bu paranın peşini bırakmamanızı istiyorum. Çünkü ben bırakmayacağım. Bizlerin boğazından kesilen bu 1 milyar TL nereye gitti? Siz de bunun hesabını sıkça sorun. Bu para uykularınızı kaçırsın. Eğer yöneticiler sizden kaçarsa, size cevap vermezlerse bunun hesabını sandıkta sorun” dedi.

Ataman’dan ‘evleriniz yıkılmayacak’ sözü

Mimar olduğunu ve geçmişte Mimarlar Odası’nın şube başkanlığını yapması nedeniyle kendisinin meydan yapmayı AKP’li belediyeden çok daha iyi bildiğini söyleyen Ataman, “Ancak biz diyoruz ki, halkın mecburi ihtiyaçlarını karşılayın, şehir makyajını ondan sonra yapın. Şu an sizin oturduğunuz evleriniz yıkılmak isteniyor. Biz, kat mülkiyeti tapularını Sevindik halkı sahiplerine geri vereceğiz. Sakın korkmayın! 29 Mart’tan sonra ne Zeybekci iktidar olacak, ne de sizin evleriniz yıkılacak” diye konuştu.

İşsizliğe yeşil çözüm

Ekonomik kriz ortamının Denizli’yi de derinden etkilediğini belirten CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların birbiri ardına kapandığını söyledi. Denizli’de 18 bin kişinin işsiz gezdiğini hatırlatan Ataman, “Belediye bütçesindeki parayla, dev binalar yapılacağına bu işsiz insanları istihdam edecek yatırımlara, projelere imza atılmalıdır. Belediye bütçesinin bir bölümü, bu tip toplumsal dayanışma projelerine ayrılmalı. Sosyal demokrat Denizli Belediyesi’nde, bu gerçekleştirilecek. Üniversite ve yüksek okullar hariç, tüm okulların bakım ve onarım işlerinin yapılması, eksik olan kütüphane ve laboratuvarların kurulması, ibadethanelerin bakım ve onarımının yapılması belediyenin sorumluluğunda olacak. Ayrıca amatör spor ve sporculara ve mahalle meclislerine de kaynak aktarılacak. Aç ve açıkta kalan vatandaşlarımız içinde Denizli Belediyesi acil önlemler alacaktır” dedi.

Hem Denizli’nin daha yeşil bir yer haline gelmesi, hem de istihdam yaratmak için 10 milyon fidanı toprakla buluşturmayı planladıklarını kaydeden Ataman, “Bu projeyle birlikte hem Denizlimizin görünümü değişecek, Denizli daha yeşil bir yer haline gelecek hem de 3-4 bin gencimize iş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı