REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Çiftçi borç sarmalında

Çavuşoğlu: Çiftçi borç sarmalında

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, çiftçilerin geçim sıkıntısı ve borç sarmalı içinde olduklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2020 Perşembe, 10:52

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Çavuşoğlu, Türk çiftçisinin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Çiftçiler yaptıkları çalışma ile insan hayatının temel besin ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Çavuşoğlu, “Alın teri ile suladığı tarlası ya da bahçesinden elde ettiği gelirle hayatını sürdürmeye çalışmaktadır. Lakin geçmişte tarım ülkesi olarak anılan ülkemizde bugün ne yazık ki ekili tarım alanı gittikçe düşmekte, çiftçiler geçim sıkıntısı ve borç sarmalı içerisinde bırakılmaktadır. Bu noktada ne yazık ki ülkemiz birçok tarım ürününü yurt dışından satın almaya mecbur bırakılmaktadır. Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayamayan çiftçilerimiz ise ekmekten ve hayvancılıktan vazgeçerek büyük kentlerde şanslarını denemeye çalışmaktadır. Bu durumda hem tarımsal ve hayvansal üretimi düşürmekte, ülkeyi ithal ürünlere mecbur bırakmakta hem de işsizliğin artmasına sebep olmaktadır. Tarım, hayvancılık ve çiftçinin desteklenmesi ülkemiz için zaruri bir uygulama olmalıdır. Bu destekleme çiftçiye değil geleceğe ve ülkemize yapılan bir yatırımdır” dedi.

Özellikle Covid-19 sürecinin yaşamın 1. kuralının üretmek olduğunu gösterdiğini anlatan Çavuşoğlu, “Esas üretim ise tarımda olmak zorundadır. Bu nedenle çiftçilerimize sahip çıkma zorunluluğumuz ve bilincimiz ile 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günümüz kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı