REKLAMI GEÇ

Karaca: “Acıpayam derhal afet bölgesi ilan edilmeli”

Karaca: “Acıpayam derhal afet bölgesi ilan edilmeli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Acıpayamlı depremzedeler ile basın toplantısı düzenledi, bölgenin durumunu gözler önüne serdi. Karaca, Acıpayam’ın derhal afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2019 Cumartesi, 15:52

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Acıpayam’da 20 Mart’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören Acıpayamlı depremzedeler de katıldı.

Bölgede yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalar yapan Karaca, 20 Mart 2019’da Acıpayam’da meydana gelen deprem ve ardından gelen artçılarla ilçenin beşik gibi sallandığını, birçok mahallede ağır hasarların ortaya çıktığını söyledi.

Depremde 1.246 binanın ağır hasar gördüğünü, çok sayıda depo, ahır, kullanılamayan bina ve kamu binalarının depremde hasar aldığını belirten Karaca, yapılan incelemelerin ardından bu binaların hasarlara göre numaralandırıldığını kaydetti.

Deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bölgede inceleme yaptığın, en kısa sürede yaraların sarılacağını, halkın çadırda bekletilmeyeceklerinin sözünü verdiğini hatırlatan Karaca, “Depremin üzerinden 4 ay göçmesine rağmen oturulamayacak durumdaki binaların yerine yenileri yapılmadı, birçok bina henüz yıkılmadı bile. Deprem sonrası verilen sözler, seçim sonrası unutuldu” dedi.

Bir depremzedenin anlattıklarını basın mensuplarıyla paylaşan Karaca, “Yardım istemek için yetkililere gidiyor, ‘hayvanlarım var sokaktalar benim evimi yapım’ dediğinde, ona ‘hayvanlarını sat’ demişler” diye konuştu.

Depremzedelerin yaşamaya çalıştığı konteynırların eski ve bakımsız olduğunu dile getiren Karaca, “Bazılarının tavanı delik yağmur alıyor, bazılarının tabanı delik. İçinde yaz günü nefes almak imkansız. Vatandaşlarımız konteynırların dışında çardaklar yaparak yaşamaya çalışıyor” dedi.

Çocuklarımız yeterince ders çalışamadıkları için sınavda başarılı olamadıklarını vurgulayan Karaca, “Üniversite ve KPSS sınavına depremin korkusu altıda giren gençlerimize ayrıcalık tanınmalı. Bunu biz değil, bölgedeki gençlerimiz istiyor” dedi.

AK Partili milletvekillerinin seçim öncesi bölgedeki ziyaretinde “şartlar uygun afet bölgesi ilan edilebilir” dediğini hatırlatan, ancak henüz bir gelişmenin yaşanmadığını kaydeden Karaca, “Acıpayam bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli, en azından geçici konutlar ile vatandaşların barınabilecekleri sağlıklı yapılar oluşturulmalı, hayvanlar ve ürünler için sağlıklı depolar yapılmalı, bedelsiz olarak tahsis edilmeli. Eylül 15’den sonra Acıpayam’da çadırda kalmak imkansız hale gelir. Vatandaşlarımız bir an önce evlerinin yapılmasını bekliyor” dedi.

Basın toplantısına katılan depremzedeler yaşadıkları zorlukları anlatarak biran önce kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı