REKLAMI GEÇ

CHP İl Örgütü’nden deprem paneli

CHP İl Örgütü’nden deprem paneli

CHP İl Örgütü, deprem konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Bir Tuğla da Sen Koy sloganıyla ‘Öncesi, gerçekleşme anı, sonrasıyla deprem ve etkisi’ konulu konferans düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2019 Pazar, 11:04

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans öncesi konuşmacılar ve katılımcılar Bozkurt’tu ziyaret etti. Depremde hasar gören yapıları inceleyen katılımcılar, Bozkurt Belediyesi’nde Başkan Birsen Çelik ile bir araya geldi, deprem ve sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel’in yaptığı Konferansa geçildi. Konferansa konuşması olarak AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr Ali Koçak ve Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy katıldı.

Konferansı, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte Eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, Eski İl Genel Meclisi Üyesi İlhan Özcan, Acıpayam ve Bozkrutlu depremzedeler ve vatandaşlar katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, birbiri ardına açılan fakülteler nedeniyle eğitim kalitesinin düştüğünü ve bunun da inşaat kalitelerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Denizli’nin deprem kuşağında yer aldığını anlatan Şenel, deprem nedeniyle tarihte birçok antik kentin boşaltılmak zorunda kalındığını belirtti.

Deprem sonrası hasarın en aza indirilmesi için inşaat mühendislerine önemli görevler düştüğünün altını çizen Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise, siyasilerin deprem için bilimsel çalışmalar ışığında yasal düzenlemeler yapması gerektiğini vurguladı.

Konferansta, deprem kuşağında yer alan Türkiye’nin depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiği vurgulanırken, mimar ve mühendis odalarının yetkilerinin azaltıldığı, Türkiye’de müteahhit olmanın çok kolay olduğu belirtilerek, Denizli’de kayıtlı müteahhit sayısının ABD’de bulunan toplam müteahhitten daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

Konferansta, Dünyada ve Türkiye’de yaşanan depremler ve can kayıpları karşılaştırılarak, ‘Deprem öldürmez, bina Öldürür’ tezi üzerinde duruldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı