REKLAMI GEÇ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’ye dikkat çekti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’ye dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aşırı sıcaklar nedeniyle Denizli’de bazı ürünlerde yüzde 50 ile 80 arasında kayıpların yaşandığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, bu zararı tarım sigortasının karşılanmadığını belirterek, “Bunu devlet karşılamalı, karşılamıyorsa bilin ki sizi gözden çıkarmışlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2020 Çarşamba, 16:43

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Denizli’ye de özel bir bölüm ayırdı.

Soğukların ardından gelen aşırı sıcakların birçok ürünü olumsuz etkilediğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Yaşanan olumsuzluk ürün rekoltesinde ciddi azalma yarattı, kalitesini bozdu. Bu sorunun ortaya çıkmasının ardından milletvekillerini görevlendirdik ve bölgelerde inceleme yaptırdık. Çiftçilerle, ziraat odalarıyla görüştüler. Hazırladıkları raporları genel merkezimize sundular” dedi.

Denizli’de kekik, üzüm, anason, haşhaş ve ceviz üretiminde de yüzde 50 ile yüzde 80 arasında bir kayıp yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Aşırı sıcağın doğurduğu bu kaybı TARSİM karşılamıyor, tarım sigortası karşılamıyor. Niçin? Bunu hiç düşünmemişler. Türkiye’ye hiç sıcak gelmez diye düşünmüşler, dolayısıyla bunu koymamışlar. Ne olacak bu zarar? ‘Efendim 2021 yılında programa alacağız. 2021 yılında bu ödenecek, sigorta kapsamına alacağız’ diyorlar” dedi.

Denizlili çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, “Sigortası olsun veya olmasın, TARSİM ödesin veya ödemesin, eğer bir siyasal iktidar, ben çiftçimizi seviyorum, alın terine değer veriyorum, onların büyük emekleri var, hasar gördüler, zarar gördüler, ben bunu karşılayacağım diyorsa bunun yolu var. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı İl Acil Destek Ödeneği var, bu ödenekten karşılanır. Karşılanmıyorsa, bilin ki sizi gözden çıkarmışlar” dedi.

Yorumlar

murat bey   -  Bağlantı 2 Temmuz 2020, 08:56

çok bilip de iş yapmayan vatandaş sen ne yaptın da bu millete başkasının yapmadıklarını eleştiriyorsun..
Önce sen yap ki BİZ YAPTIK bu adamlar neden yapmadı? diye seslen..

Enver Sağlık   -  Bağlantı 2 Temmuz 2020, 08:27

Devlet hiç bir vatandaşını gözden çıkarmaz. Boşuna çapalıyorsun Bay Kemal. 2023 dönüm noktası. Bekle.

Bilal   -  Bağlantı 1 Temmuz 2020, 23:56

Erdoğana Devleti yönettiği için eksiklikleri çok güzel dile getiriyorsun yarın ikditar olacaksın yaa bizler rahat rahat sizlerin eksiklerini söyleyebilecek miyiz malum Akp li kardeşim diyorsun ya oy ver diyorsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı