REKLAMI GEÇ

CHP’NİN DENİZLİ VEKİLLERİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

CHP’NİN DENİZLİ VEKİLLERİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, gerçek bir demokrasi ve hukuk mücadelesi için Türkiye’de top yekun bir silkinmeye ve başkaldırışa gereksinim duyulduğunu belirtti. CHP Milletvekili İlhan Cihaner ise AKP’nin gözünü iyice kararttığını savunarak, ” İç savaşı bile göze almış durumdalar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Kasım 2011 Pazartesi, 17:30

İlk Kurşun Gazetesi’nin ”Demokrasi ve hukuk” konulu söyleşisine katılan CHP Denizli Milletvekili Keskin, yakın geçmişte muhalefetin parlamentoya hapsedildiğini ve sokağın kaybedildiğini savunarak şunları söyledi: ” Bir ülkede işçi kesimi ve sermaye kesimi baskı ve korku ikliminden etkileniyorsa, Üniversiteler sindirilmişse, Hukuk fakülteleri hukuksuzluklar karşısında sesini çıkaramıyorsa,diğer kurumlar kabuğuna çekilmişse bu mücadeleyi her şeyi CHP’den beklemek haksız bir değerlendirme olur.Böyle bir toplumda demokrasi mücadelesi zordur.Özveri ister,cesaret ister.Bu nedenle topyekun bir silkinmeye ve başkaldırıya gereksinim vardır.Akıl,yürek ve cesaretin bir araya gelerek omuz omuza mücadele etmek kaçınılmaz hale gelmiştir.Diyet ödememiz gerekiyorsa da buna toplum olarak hazır olmalıyız”

Söyleşide AKP’nin iktidarını korumak için gözünü iyice kararttığını savunan CHP Denizli Milletvekili Cihaner ise ” Bu uğurda iç savaşı bile göze almış durumdalar” dedi. Cihaner daha sonra şu görüşleri dile getirdi: ”Türkiye olarak çok büyük tuzaklarla karşı karşıyayız. Birliktelik ve güçlü bir Türkiye istiyorsak toplum olarak bu tuzaklara düşmemiz lazım. Artık yaşananlar tarif etmek için faşizm sözcüğü bile yetersiz kalıyor. Ülkemizde demokrasi ve hukuk alanında çok garip olaylara tanık oluyoruz. İçeride böyle dışarıda farklı mı?70 yıl önce Ortadoğu’da emperyalizm ile mücadele ederken, bugün emperyalizmin adeta taşıyıcısı olmak utanç vericidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı