REKLAMI GEÇ

CHP’DE GÖNENÇ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’DE GÖNENÇ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’de il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Zafer Gönenç, partide düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Duygusal bir konuşma yapan Gönenç, ailesi ve partililerinden ‘Yola çık’ sözünü aldıktan sonra milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2011 Çarşamba, 10:36

CHP İl Eski Başkanı Zafer Gönenç, milletvekili aday adaylığını, partide, kalabalık bir partili topluluğunun katılımı ile yaptığı basın toplantısında açıkladı. Annesi Şenay ve babası Hasan Gönenç’in de katıldığı toplantıda konuşmasına duygusal sözlerle başlayan Zafer Gönenç, ailesi ve partililerinden danıştığını ve onlardan ‘Yola çık’ sözünü aldıktan sonra aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

CHP’ye 1989’da üye olduktan sonra partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını hatırlatan Gönenç, “Gerektiğinde direğe çıktım bayrak astım gerektiğinde, il başkanlığı koltuğuna oturdum. İl başkanlığı, eşim ve çocuklarıma bırakacağım en önemli onur kaynağım. Ocak’ta, il başkanlığı görevimden ayrıldım. Eşime, aileme, anneme, babama ve partililerime sordum. ‘Ne diyorsunuz, bu görevi yapabilir miyim?’ diye. Bana, ‘Yola çık’ dediniz. Ben de yola çıktım” dedi.

Denizli’yi 7 yıldır AKP’li belediyenin yönettiğini, 9 yıldır da ülkeyi AKP’nin yönettiğini söyleyen Gönenç, “CHP iktidarında, Denizli hak ettiğini ‘yalandan’ değil, ‘gerçekten’ alacak. Toplumun hukukunun üstünlüğünün avukatı olmak için söz veriyorum. Türkiye’deki ve Denizli’deki yolsuzlukların ve hukuksuzlukların takipçisi olacağım” dedi.

CHP’de kongrelerin tamamlanmasının ardından referandum sürecinin başladığını hatırlatan Gönenç, “Denizli’yi kendi krallık alanı zannedenlerin başına, referandum sandığını vurduk” diye konuştu.

Gönenç, 3 Nisan’da yapılacak ön seçim sonrası partinin kendisine milletvekili adayı olarak görev vermesi ve ardından milletvekili seçilmesi durumunda yapacaklarına ve yapmayacaklarına dair söz verdi.

Gönenç, “Ben zenginleşmeyeceğim. Yoksulun, yoksul halkın savunucusu olacağım. Yerel ve genel siyasette, nerede bir hukuksuzluk olursa karşısında olacağım. Denizli, ‘yalandan’ değil, gerçekten hak ettiğini alacak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyeceğiz. Ön seçim sonucunda, sıralama ne olursa olsun, AKP iktidarını indirene, halkın iktidarını kurana kadar yolda olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı