REKLAMI GEÇ

CHP’DE ÖN SEÇİM ÖNCESİ UYARILAR

CHP’DE ÖN SEÇİM ÖNCESİ UYARILAR

CHP İl Başkanı Yavaş ve CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, 3 Nisan’da yapılacak ön seçim öncesi, partilileri bazı konularda uyardı.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2011 Çarşamba, 10:35

CHP’de, Zafer Gönenç’in aday adaylığını açıklamasından önce bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, partilileri ön seçim ve seçmen listeleri hakkında uyardı.

“SEÇMEN LİSTELERİNİ KONTROL EDİN”
Partiye, birçok seçmenin, yıllardır oturduğu yerde ya da herhangi bir başka yerdeki seçmen listesinde isimlerinin olmadığı yönünde şikayetlerle gelindiğini söyleyen Yavaş, “Bu konularda, eşimizi, dostumuzu, komşumuzu, partili partisiz herkesi uyaralım. Herkes lütfen seçmen listelerini kontrol etsin” dedi.

“20’NİN ÜZERİNDE MÜRACAAT VAR”
CHP’de milletvekili aday adaylığı başvurularının 19 Mart Cumartesi günü başladığını ve 25 Mart Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Yavaş, “Cuma günü 18.00’de milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi sona eriyor. Şu ana kadar partimize 20’nin üzerinde müracaat var. Bu çok sevindirici. Bu, tüm aday adaylarımızın 10 binin üzerindeki kayıtlı üyemize bire bir ulaşacağı anlamına geliyor” dedi.

PARTİ İÇİ EĞİTİMLER BAŞLIYOR
Yavaş, 27 Mart Pazar günü, Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda, parti içi eğitim faaliyetlerine başlayacaklarını belirterek, “Eğitim verebilecek arkadaşlarımızın bize ulaşıp, isimlerini yazdırmalarını istiyoruz” dedi. Yavaş, “12 Haziran’da AKP’yi sandığa gömmenin hesabını yapıyoruz. Referandumda olduğu gibi genel seçimlerden de birinci parti olarak çıkıp, AKP’yi sandığa gömeceğiz” dedi.

ÖN SEÇİM GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA YAPILACAK
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven de 3 Nisan’da yapılacak ön seçim hakkında bilgi verdi. CHP’de uzun bir aradan sonra ilk kez ön seçim yapılacağını hatırlatan Yurtseven, “Bu ön seçim, partiye müthiş bir ivme kazandırdı. Denizli’de ön seçim, 3 Nisan Pazar günü, Gazi İlköğretim Okulu’nda yapılacak. Oy verme işlemi sabah 08.00’de başlayacak, 17.00’de sona erecek. Oy vermek için kuyrukta olan partililer olursa, oy verme işlemi sürecek ama benim ricam partililerimizin, oy verme saatlerine riayet etmeleri” dedi.

“SEÇMEN KAĞIDI VERİLECEK”
Ön seçimde oy kullanacak tüm üyelere, seçmen kâğıdı dağıtacaklarını belirten Yurtseven, “28 Mart’tan itibaren tüm partililerimiz, ön seçim için seçmen kâğıtlarını partimizden alabilirler. Partiden alamayanlar, 3 Nisan’da, Gazi İlköğretim Okulu’ndan da seçmen kâğıtlarını alabilirler. Ön seçimde oy kullanabilmek için seçmen kağıdı yeterli değil. Onun için yanınızda nüfus cüzdanlarınızı da getirmeyi unutmayın” diye konuştu.

“PM, GEREKİRSE KONTENJAN ADAYI HAKKINI KULLANMAYABİLİR”
CHP Parti Meclisi’nin, ön seçimde 2. sırayı kontenjan adayına ayırdığını ancak bunun illaki 2. sırada kontenjan adayının milletvekili adayı gösterileceği anlamına gelmediğini belirten Yurtseven, “Gerekirse, Parti Meclisi, bu kontenjan hakkını kullanmayabilir” dedi. Yurtseven, ön seçimde, 2. sıranın kontenjan adayına ayrılması nedeniyle, Denizli’nin 7 milletvekili hakkı olmasına rağmen, 6 milletvekili üzerinden oylama yapılacağını hatırlatarak, “Ön seçimde, en az 3, en fazla 6 aday işaretlenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı