REKLAMI GEÇ

1 yıllık çevre yolu çöktü iddiası

1 yıllık çevre yolu çöktü iddiası

Açılışı geçen yıl Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilen, Denizli Belediyesi’nin yaptırdığı çevre yolunun büyük bölümü çöktü. Yaklaşık bir haftadır kapalı olan çevre yolunda inceleme yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, elinde fotoğraflarla çıktığı basın toplantısında, yeni yapılan çevre yoluyla ilgili bu iddiayı gündeme getirdi ve bazı sorular yöneltti.

/ DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2012 Salı, 15:25

Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edilen ve geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilen Denizli Çevre Yolu’nun 1. Eitabı geçtiğimiz hafta ulaşıma kapatıldı. Tüm giriş çıkışlarının Karayolları ekiplerince “bakım ve onarım” levhaları konularak kapatılan yolda inceleme yapan CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, tahminen 6 bölgede çok uzun ve derin çökmelerin yaşandığını ileri sürdü…

Karayolları ekiplerinin çalışmalarını fotoğraflarla belgeleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Denizli Çevre Yolu’nun henüz bir yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen İzmir-Ankara istikametindeki yaklaşık 5-6 bölümünün çöktüğünü iddia etti.

Çöküklerin 30 ila 100 metre boyutlarında ve yer yer bir metreyi geçen derinliklerde yaşandığını öne süren Yurtseven, “Daha açılışı bir yıl bile olmadan çevre yolunun çökmesi oldukça düşüründürücü” diye konuştu.

Henüz yapımı sırasında Denizli Belediyesi’nin bu bölgede zemin etüdü yaptırıp yaptırmadığıyla ilgili tartışmalar yaşandığına dikkat çeken Yurtseven, “Bugün başkan yardımcım Sedat Demirci ile birlikte özel izinle yoldaki çalışmaları yerinde inceledik. Bazı bölgeler yapılıp kapatılmış. Gördüğümüz 3 bölüm vardı. Biri 30, diğeri 50 en uzun ise yaklaşık 100 metreydi. Fotoğraflardan da görüleceği üzere çalışmaların olduğu bölgelerde duble yolun iki bülümü arasında zaman zaman çok büyük kot farklılıkları belli oluyor” dedi.

Yaşanan olayın oldukça düşündürücü olduğuna vurgu yapan Yursetseven geçtiğimiz hafta Uğur Dündar’ın Sözcü Gazetesi’nde yazdığı köşesindeki bir başlıktan esinlenerek, “Karoyalları rant yolları” mantığıyla karşı karşıya olunabileceğini söyledi.

Yurtseven açıklamasında, bazı soruları da gündeme getirdi.

-Bu olayın sorumlusu kim?

-Yol hangi firmaya ne kadara ihale edildi?

-İş bitiminde bu firmaya ne kadar ödendi?

-Yolun çökmesi ile ilgili her hangi bir soruşturma ve inceleme başlatıldı mı?

-Bu yolun yapımı sırasında gerekli zemin etütleri yapıldı mı?

-Yollların sık sık asfaltlanması ve bakıma alınması yolun kalitesinin bir ürünü mü?

Çevre yolunda çalışma gerçekleştiren yetkililerin kendilerine çalışma hakkında “Asfaltta yer yer çatlaklar vardı. Onların onarımını gerçekleştiriyoruz” yanıtını verdiklerini söyleyen Yurtseven, bu yanıtın kendilerine inandırıcı gelmediğini de vurguladı.

Yurtseven ihaleci firmaya da ulaştıklarını ancak yetkililerle henüz görüşemediklerini de belirtti.

Öte yandan Karayolları Şube Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Denizli Çevre Yolu 1.Etap 2.Kısmının bir kilometrelik bölümünün bazı yerlerinde aşırı sıcaklardan yüzeysel bozulma ve hafif çöküntüler oldu. Müteahhit firma, onarım çalışmalarını sürdürüyor” denildi.

Yorumlar

denizlili karayolcu   -  Bağlantı 8 Ağustos 2012, 15:49

ağzı olan konuşuyor

deniz diri   -  Bağlantı 7 Ağustos 2012, 20:25

böyle haberler yapıp durmayon, sizide ergenekondan içeri alacaklar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı