REKLAMI GEÇ

Cihaner Denizli’deki doğal gaz iddialarını sordu

Cihaner Denizli’deki doğal gaz iddialarını sordu

CHP’li Vekil Cihaner, verdiği soru önergesinde Denizli’deki doğalgaz konusunu meclise taşıdı. Cihaner Denizli’de doğal gaz tesisatlarının denetimi konusunda farklı uygulamalar yapılıp yapılmadığı başta olmak üzere doğalgazla ilgili birçok iddiayı Bakan Taner Yıldız’a sordu.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2012 Perşembe, 17:46

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın  yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Cihaner, ülkemizde sanayide ve konutlarda son dönemde doğal gaz kullanımının arttığını ve daha da artacağının hedeflendiğini belirterek, “Doğal gazın kullanımı ve denetimi konusundaki ihmaller zaman zaman istenmeyen ama sonuçları büyük olan kazalara neden olmaktadır. 2009 yılının ilk gününde Ankara’da Birlik Caddesi’nde 7 öğrencinin zehirlenmesi, geçtiğimiz günlerde Rusya’da meydana gelen doğal gaz patlamasında bir binanın yıkılması, tehlikenin hiç de küçümsenmeyecek olduğunu göstermiştir” dedi.

Doğal gazın kullanımı ve doğal gaz tesisatlarının denetimi konusunda farklı uygulamalar yapıldığı şeklinde iddiaların olduğunu savunan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Bakan Yıldız’a şu soruları sordu:

“Denizli’de de denetim konusunda gerekli yeterlilik aranmadığı ileri sürülmektedir.
Doğal gaz piyasası kanununda “ Her hangi bir yapım hizmet faaliyeti, sertifika sahibi olmayan kişilerce gerçekleştirilemez” denilmektedir. Bu yasa hükümleri Denizli’de uygulanmakta mıdır?

Gaz dağıtımı yapan firma, hangi firmalarla iş yapmaktadır? Bu firmalar istenilen şartları taşımakta mıdır ?

Denizli’ de doğal gaz dağıtımı yapan firma, belirlenen kıstasları taşımayan kişi kuruluş  şirketlerle çalışıyorsa, bu keyfiyet ve gücü kimden almaktadır? Bu konu denetlenmiş midir?  Denetim sonrası her hangi bir uyarı ve ceza var mıdır?

Denizli’de gaz dağıtımı firması, denetim işini şirket – kişi vergi mükellefi olmayan bir tüzel kişiliğe verilmiş ise, bu tüzel kişiliğin yeterli personeli var mı, varsa eğitimli midir? Bu tüzel kişilik fatura kesme, KDV ve diğer mali konuları nasıl çözümlemektedir?

Denizli’de bugüne kadar doğalgaz kaçağından dolayı ölüm zehirlenme olayı yaşanmış mıdır?
Olmuş ise gerekçesi tespit edilmiş midir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı