REKLAMI GEÇ

DENİZLİ ÖNERİLERİ KABUL GÖRDÜ

DENİZLİ ÖNERİLERİ KABUL GÖRDÜ

CHP’nin genel merkezde gerçekleştirdiği il başkanları toplantısında, İl Başkanı Gönenç’in dillendirdiği Denizli örgütünün referandum ve seçim çalışmalarına yönelik önerileri, birçok parti yöneticisinin dikkatini çekti.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2010 Cumartesi, 16:54

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları Toplantısı’nda Denizli rüzgarı esti. Örgütünün referandum ve yaklaşan genel seçimlere yönelik izlenecek yol haritasına ilişkin tespit ve önerilerini aktaran CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, konuşmasının ardından parti yöneticileri tarafından olumlu eleştirilere muhatap oldu.

Denizli’nin, yaptığı çalışmalar sonrası son seçimlerde kent merkezinde aldığı oyu önemli ölçüde arttırarak birinci parti konumuna yükseldiğini, kırsalda bu durumun daha pozitif ve gözlemlenebilir seyrettiğini dile getiren Gönenç, yaklaşan genel seçimler ve öncesindeki referandumda akılcı, anlaşılabilir ve yalın bir yöntem izlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Referandum ve akabindeki genel seçimlerde partili yerel yöneticiler ile örgütler arasında sıkı bağların ve işbirliğinin kurulması gerektiğini dile getiren Gönenç, yerel yöneticilerin bulundukları lokasyonda etkisinin göz ardı edilmemesi gerekliliğine de değindi.

Göneç’in bir başka önerisi de seçim sürecinde söylem birliği ve halkla diyaloglar sırasında somut çözüm önerileri konusuydu. “Referandumda halka niçin hayır diyeceğini anlatmak için Anayasa’nın detayları arasında boğulmaktansa, daha Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik konumu ve bu konudaki somut çözüm önerilerimizi ortaya koymalıyız” diyen Gönenç, yaklaşık yarım saat süren konuşmasının ardından birçok parti yöneticisiyle ikili görüşmeler yapma fırsatı da yakaladı.

Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından Süheyl Batum, Göneç’i tebrik ederek, özellikle halkla ilişkilerde somut, anlaşılır dil konusunda kendisine katıldığını, parti yönetiminin bu konuda çalışma başlattığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı