REKLAMI GEÇ

Denizli’de CHP’nin 89. kuruluş yıldönümü kutlandı

Denizli’de CHP’nin 89. kuruluş yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 89. kuruluş yıldönümü Denizli’de kutlandı. CHP Denizli örgütleri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2012 Pazartesi, 11:23

CHP’nin 89. kuruluş yıldönümü sebebiyle Denizli Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Törene CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan, Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada, 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan partilerinin çatısı altında aynı azim ve aynı cesaretle Türk Halkını sindirmeye çalışanlarla mücadele edeceklerini söyledi.

Aycan, “CHP’nin ilk kurultayı, Sivas Kongresi olarak kabul edilmektedir. CHP’yi kuran önderlerimiz, dünyada, emperyalizme karşı ilk savaşı veren kahramanlardır. CHP’nin kurucuları aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetini kuranlardır. CHP yi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yalnız Türk Halkının değil, ezilen ve sömürülen tüm ulusların önderidir. Bugün ülkemiz yine emperyalist güçlerin saldırısı altındadır. Ülkemize her alandan saldırılar yapılmaktadır. Bir takım yöneticiler, ülke toprakları içinde Türk Bayrağını indirecek kadar gaflet ve dalalet içindedirler. Emperyalist güçlerin maşaları, kaymakamlık binalarına saldırmaya ve karakollarımızı işgal etmeye teşebbüs etmektedir. 20. yüzyılın başında ulusumuzun başına gelen felaketler, 21.yüzyılda tekrarlanma olasılığı göstermektedir. Böyle bir gidişata, CHP’nin sessiz kalması mümkün değildir” dedi.  Aycan, “CHP’liler olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini yüreğimize yazdık, emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı savaşımız devam edecektir. Tüm Türkiye’de partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı