REKLAMI GEÇ

Denizli’de tutuklu vekillere zincirli destek

Denizli’de tutuklu vekillere zincirli destek

Denizli’de CHP’liler tutuklu vekillerin tahliyesi için ellerini zincirleyip, ağız, göz ve kulaklarını bantlayarak eylem yaptı. Çınar Meydanı’nda ellerini zincirleyip, kulak, ağız ve gözlerini bantlayan partililer, tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın serbest bırakılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2012 Cumartesi, 13:31

Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe örgütü Ergenekon Davası’nda tutuklu olan milletvekillerin tahliye edilmesi için zincirli eylem yaptı. Delikliçınar Meydanı’nda ellerini zincirleyip, kulak, ağız ve gözlerini bantlayan partililer, tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın serbest bırakılmasını istedi.

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ile partililerin katıldığı eylem Delikliçınar Meydanı’ındaki Denizli Belediyesi önünde yapıldı. Eylemde 7 partili kollarını zincirle bağlarken, 3 partili de göz, kulak ve ağızlarını bantla kapattı. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde Özgürlüklere Zincir Vurmayın pankartı açan partililer, tutuklu milletvekillerine destek verdi.

Eylemde konuşan CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Haberal ve Balbay’ın milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmediklerini belirterek, “Milletin seçtiği vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, demir parmaklıkların arkasında özgürlük bekliyor. 3 yıldır suçu belli olmadan, suçu kesinleşmeden, AK Parti’nin oluşturduğu bu korku ikliminde, ne yazık ki milletin vekili olarak şu anda demir parmaklıklar arasında özgürlüğe kavuşacakları günü bekliyorlar. Bir gün AK Parti tarihte yeni bir Adaletsizlikleri Kalkındırma Partisi olarak yer alırsa hiç kimse şaşırmasın. Bir gün bu iktidar hükümetten düşünce Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük davası olacak olan Cumhuriyet davasında hesap vermek zorunda kalırsa, sayın Başbakan, yargılandığı Cumhuriyet davasından mahkum olacak olursa, bilin ki bu demokrasi bu hukuk en çok onlara lazım olacak” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan ise, ülkede duymanın ve görmenin yasak hale geldiğini belirterek, “Bu ülkede yaşamak yasak duruma geldi. Bu ülkede insan olarak yaşamak biraz güç olmaya başladı. Düşünen herkesi cezaevine attılar. Ülke sevgisinden bahsettiler, bu ülke için kim hayırlı iş yaptıysa hepsi cezaevinde. Kim ne derse her yerde korkmadan, usanmadan bangır bangır bağıracağız. Biz bu ülkeyi seviyoruz ve bu ülke için elimizden geleni yapacağız. Bu ülkede özgür olarak yaşamak istiyoruz” dedi. Eylem olaysız sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı