REKLAMI GEÇ

Ertemur, Acıpayam Devlet Hastanesi’ni sordu

Ertemur, Acıpayam Devlet Hastanesi’ni sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, önce güçlendirilmesine sonra da yenisinin yapılmasına karar verilen Acıpayam Devlet Hastanesi’nin son durumunu sordu.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2009 Cuma, 18:37

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Önergesinde, Acıpayam Devlet Hastanesi ile ilgili son durumu soran Ertemur, “Acıpayam Devlet Hastanesi çürük raporu olduğu için 2006 yılında Sağlık Bakanlığı inşaat ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından 551.424,00.-TL ödenek gönderilerek güçlendirilecek yapılar içerisine alınmıştır. Acıpayam Devlet Hastanesi’nin güçlendirme maliyeti yenisini yapmaya yakın olduğundan binanın güçlendirilemeyecek derecede çürük olduğu tespit edilmiş ve yenisinin yapılmasına karar verilmiştir. Yeni devlet hastanesinin yapımı için de 24.11.2006 tarihli Sağlık Bakanlığı ile bir protokol yapılmış ve bu protokole ek bir protokol eklenerek, Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 100 yataklı bir Devlet Hastanesinin yapılmasına karar verilmiştir” dedi. < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ertemur, konuyla ilgili olarak, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:

-2006 yılında Acıpayam Devlet Hastanesini güçlendirmek için gönderilen kaynak bu güne kadar geçen 3 yıl içerisinde neden kullanılmamıştır? Acıpayam Devlet Hastanesi çürümeye mi terkedilmiştir?

-Bu hastanenin yerine düşünülen yeni devlet hastanesi nereye inşa edilecektir? Ne kadar bir süre içerisinde hizmete alınması planlanmaktadır?

-2006 yılından itibaren 3 yıldan bu yana bekletilen 551.424,00.-TL güçlendirme parası 08.05.2009 tarih ve 200/130 sayılı İl Genel Meclisi Kararı ile niçin geri çekilmiştir? Alınan bu kararla Acıpayam halkı cezalandırmakta mıdır? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

-Geçen yıl Çameli depremi ile sarsılan ve 1.derecede deprem kuşağı üzerinde olan Acıpayam İlçemizde bulunan Hastanenin deprem veya bakımsızlık nedeniyle zarar görmesi ya da yıkılması durumunda kimler sorumlu olacaktır?

-Sağlık gibi önemli bir konuda kamu yönetimi ciddiyetiyle bağdaşmayan bu olay nedeniyle açılan bir soruşturma var mıdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı