REKLAMI GEÇ

Ertemur’dan soru yağmuru

Ertemur’dan soru yağmuru

Ali Rıza Ertemur, açıklanan teşvik paketinin kapsamını, sorunları nasıl çözeceğini, vergi indirimlerini, ayrıca Denizli’ye verilen vaatlerin niye gerçekleşmediğini Başbakan’a yönelttiği soru önergesiyle sordu.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2009 Perşembe, 18:02

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle sorularını yöneltti. Ertemur, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın Denizli’de yapmış olduğu toplantıdaki “Denizli mutlaka teşvikten faydalanmalı”, “Denizli’de öne çıkmış sektörler dikkate alınacaktır” gibi açıklamalar yaptığını, Başbakanın da Denizli’ye yaptığı gezilerde Denizliliye bazı sözler verdiğini belirterek şu soruları sordu:

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  1. Sayın Başbakan ve bakanların ilimizde katıldıkları programlar çerçevesinde oda başkanları ile yaptıkları toplantılarda, Denizli’nin sorunlarını özellikle tekstil sektörünün sorunların çözümüyle ilgili vaatlerinden bu güne kadar kaçı gerçekleşmiştir? Açıklar mısınız?

  1. Açıklanan istihdam ve teşvik paketi, yanlış ekonomi politikaları ve kriz nedeniyle bitme noktasına gelmiş ve arka arkaya iflasların yaşandığı tekstil ve hazır giyim sektöründe hangi sorunları çözecektir? Bu paketi sektörün sorunlarının çözülmesi açısından gerçekçi buluyor musunuz?

  1. Denizli kamuoyunda oluşan tepki ve Denizli halkına vermiş olduğunuz sözleri de dikkate alarak, Tekstil kenti ola Denizli ilimiz için bölgesel ve proje bazlı teşvik modeline uygun bir çalışmanız var mıdır?

  1. Son bir yıl içerisinde aylar itibariyle Denizli İlimizde, kapanan fabrika ve işyeri sayısı nedir? Aynı dönemde yine aylar itibariyle kaç kişi işini kaybetmiştir? Yaşanan ekonomik kaybın boyutu nedir?

  1. Ekonomide yaşanan kötü tabloyu dikkate alarak, sanayicilerin, kredi ve diğer borçlarını ve bu borçlara ait faizlere yönelik olarak yeni bir düzenleme yapacak mısınız? Kapsamı ne olacaktır?

  1. Denizli bir tekstil kenti olmasına karşı teşvik ve istihdam paketinde 2. bölgede yer almıştır. Bu durum hem bölge hem de Türkiye ekonomisi açısından ciddi olumsuzlara neden olacaktır. Bunları da dikkate alarak Denizli ilimizi teşvik kapsamında üçüncü bölgeye almayı düşünüyor musunuz?

  1. Katma Değer Vergisi ve Özel Tüketim Vergisinde yapılan indirimler devam edecek midir? Yeni düzenlemenin kapsamı ne olacaktır?

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı