REKLAMI GEÇ

ESKİ BAŞKANLARI ONORE ETTİLER

ESKİ BAŞKANLARI ONORE ETTİLER

Denizli İl Örgütü, üyelerini düzenlediği Cumhuriyet Yemeği’nde buluşturdu. Adnan Keskin ve İlhan Cihaner’in de katıldığı yemekte örgütün eski il başkanlarına teşekkür plaketi verildi.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2011 Cumartesi, 17:48

CHP Denizli İl Örgütü, Cumhuriyet Haftası’nda düzenlenmesi planlanan, ancak 24 askerin şehit düşmesi ve hemen ardından Van’da meydana gelen deprem nedeniyle ertelenen ”Cumhuriyet Yemeği”nde partilileri bir araya getirdi. Renkli geçen gecede bugüne kadar görev yapmış İl Başkanları’na verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.
Twenty- 20X salonunda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda partili ve davetli katıldı. Gecede ilk olarak CHP Denizli Örgütünde İl Başkanlığı yapmış ancak rahmetli olan Fuat Dağdeviren, Hasan Değirmenci, Hüdayi Oral, İlhan Açıkalın, Gürgün Dayıoğlu anıldı.
Hayatta olanlar ise; Behçet Çomakoğlu, Hasan Altın, Mehmet Suna, Mehmet Korkutalp, Hasan Gönüllü, Ali Marım, Ahmet Şimşek, Adnan Keskin, Salih Basmacı, Kazım Arslan, Niyazi Oğuzlar, Sabir Kocamaz, Ali Rıza Ertemür, Ümid Dizdaroğlu, Ali Kavak ve Zafer Gönenç’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Gecenin bir özelliği de bugüne kadar görev yapmış tüm İl Başkanları’nı buluşturması oldu.CHP’nin gecesine katılan eski milletvekillerinden Faruk Demir de seslendirdiği şarkılarla salondakileri coşturdu.Örgütünhazırladığı slayt gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar
Gecenin açış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, böylesi geniş katılımlı bir etkinlikle Cumhuriyetin 88. yaşını kutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yurtseven’in gündeminde ise iktidar vardı; “Atatürk Türkiyesi ve Cumhuriyet bugün tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. Çünkü, Cumhuriyet’in ideolojik ve felsefi temelleri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalanarak güç sahibi olanlar bir yandan Atatürk’e saldırırken, diğer yandan da rejimin genetiği ile oynayarak yörüngesini kaydırma gafleti içindedir. Cumhuriyetimizin 10.yılında ulaşım için yurdumuz demir ağlarla örülmüştü.Ne acıdır ki bugün demokrasi ve özgürlükler için yurdumuz demire parmaklıklarla örülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2002 yılında kurulduğunu zannedenler 12 eylül referandumuyla halk için ‘anayasa’ değil, ‘banayasa’ değişikliği yaparak zafer sarhoşluğuna kapıldı. Bu yüzden demokrasiyi kurallara uyma rejimi değil de, ‘kuralına uydurma’ rejimi olarak görmeye başladılar. Bunun için Türkiye’de bugün yaşananlar özü itibariyle Cumhuriyet’le hesaplaşmadır. Artık Türkiye’de siyasi bir başkaldırıya ihtiyaç vardır. Bu yüzden güçbirliği içinde tüm cumhuriyetcilerin ayağa kalkması ve gür sesiyle ‘yeter artık’ diye haykırması lazımdır” dedi.

Dersim oyunu tutmaz
Cumhuriyetimizin 88. yılında partililerle böylesi bir etkinlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, AKP İktidarını hem iç politika da hem dış politkikada ülkeyi karanlığa sürüklediğini ileri sürdü. Dersim tartışmalaranı da değinen Yavaş; “Son günlerde bir Dersim tartışması uydurdular. Maalesef Bazı partililerimiz de bu değirmene su taşımaktan çekinmediler. 75 yıl sonra Dersim tartışmaları üzerinde partimize saldırıyorlar. Neymiş CHP Dersim’de katliam yapmış. Terörist Başı Apo ile görüşme yaptıkları ortaya çıkınca ne dediler? ‘Biz görüşmedik, devlet görüştü’ yani AKP değil devlet görüştü. Ama 75 yıl önce Dersim’de yaşananların Devlet’le ilgisi yok, ne yapmışsa CHP yapmış. Uyanıklar, Dersim tartışmaları üzerinden CHP’ye saldıracak, Atatürk’ü ve İnönü’yü zan altında bırakacak aklı sıra. Tunceli’yi seçim dönemlerinde ve referandumda beyaz eşya yağmuruna tuttular, seçim rüşveti dağıtmaktan vali hapis cezası almayı göze aldı, sonuç Referandum’da % 80’in üzerinde hayırı bir tokat gibi yediler. Tunceli’nin yiğit ve aydın insanlarını çocuk gibi kandıracaklar akılları sıra. Alevisi sünnisiyle bu ülkenin insanlarının kalbindeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini yok edebileceğini mi sanıyorsun” dedi.

Partimize psikolojik hareket yapılıyor
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise yaptığı konuşmada CHP’ye karşı aklın almayacağı bir psikolojik hareket, saldırı kampanyası yürütüldüğünü ileri sürdü. CHP’nin güçlü bir parti olduğunu dile getiren Cihaner, ”CHP çok daha zor koşullarda bu ülkeyi esenliğe kavuşturmasını bilmiştir. İnanın aynı görevini yine başarıyla yerine getirecektir. Ülkemizi aydınlığa, demokrasiye ulaştıracaktır. Partimize karşı aklın almayacağı bir saldırı, psikolojik harekat yürütülmekte. İktidar, CHP’ye, CHP’nin kurucularına akıl almaz iftiralarla saldırmakta” diye konuştu.

Cumhuriyetimiz dimdik ayakta
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ise, Türkiye’nin bir ırk, din Cumhuriyeti olmadığını ifade ederek, ‘Cumhuriyetimizi kuranlarımız için etnik yapısının, inanç dokusunun hiç bir önemi yoktur. Bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşın olması, onun Cumhuriyet nezninde itibar görmesi için yeterlidir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti Devlet bir bilinç devletidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı