REKLAMI GEÇ

“Halka, neden pis su içirdin?”

“Halka, neden pis su içirdin?”

Denizli’de yerel bir televizyonda yayınlanan bir haber programına konuk olan CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, Başkan Zeybekci’nin su ve alt yapı politikalarını eleştirerek, “Su şebekesinin yenileyeceği gerekçesiyle 5 yıl önce suya yüzde 400 zam yapan Başkan Zeybekci, 5 yıldır halka pis su içiriyor, paralar köprülü kavşaklara gidiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, Denizli’den yayın yapan yerel bir televizyonda, haber programına konuk oldu. Ataman, Nihat Zeybekci’nin su ve alt yapı politikalarını eleştirerek, “Su şebekesinin yenileyeceği gerekçesiyle 5 yıl önce suya yüzde 400 zam yapan Başkan Zeybekci, 5 yıldır halka pis su içiriyor, paralar köprülü kavşaklara gidiyor” dedi. Programda, kentin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projelerinden de bahseden Ataman, Denizli’nin, Denizli halkına yakışır bir yer haline getirileceğini belirtti.

‘Zeybekci hata yaptı’

Zeybekci’nin izlediği alt yapı politikalarının yanlış olduğunu söyleyen Ataman, özellikle de su şebekesi alanında yapılan hatalara dikkat çekti. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, 5 yıl önce su şebekesini yenileyeceği gerekçesiyle su fiyatına yüzde 400 zam yaptığını söyleyen Başkan Adayı Ataman, “Halktan toplanan paralar köprülü kavşak inşaatlarına harcandı ve aradan geçen 5 yıl boyunca Denizli halkı, musluklardan akan pis suyu içmek zorunda kaldı. Başkan Zeybekci, musluklardan pis su aktığını, halkın musluk suyu içmemesi gerektiğini, şebekenin çok eskidiği için suda yüzde 60 kaçak meydana geldiğini söylemişti. Bir belediye başkanının amacı, halkı kucaklamak, halkı mutlu kılacak kararalar almaktır. Ve bu yapılırken de toplumun tüm kesimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak Nihat Zeybekci, bunu ne yazık ki başaramamıştır. Özellikle de benim bu su konusundaki hassasiyetim bilinmektedir. Su hayattır. Bizim dönemimizde su, 8 tona kadar ücretsiz olacak, su fiyatları yeniden belirlenecek. Ayrıca zamlı abone bedeli ödeyenlerin fazladan ödedikleri paralar, gelecek dönemlerdeki su faturalarından düşülecek” diye konuştu.

‘Mahalle Meclisleri’ geliyor

Mahallelerde, muhtarla birlikte seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşan ‘İhtiyar Heyeti’ adının iptal edilerek ‘Mahalle Meclisi’ne dönüştürüleceğini söyleyen Ataman, Muhtar ve Mahalle Meclisi’nin itibarlı hale getirileceğini dile getirdi. Ataman, sözlerine şöyle devam etti: “Muhtarlar, kâğıt mühürlemekten başka bir işe yaramayan insanlar olmaktan çıkarılacak, halkın gerçek temsilcisi konumuna getirilecek. Mahalle Meclisi’ne belediye bütçesinden aktarılacak olan kaynaklar, devlet bütçesinden belediyelerin nüfus durumuna göre kaynak aktarılmasına benzeyecek ve bu kaynaklar da mahallelerdeki park ve bahçelerin, çocuk oyun alanlarının, ufak bakım ve onarımların yapılmasında kullanılacak. Yapılan işler ve harcamalar, her üç ayda bir Belediye Meclisi tarafından oluşturulacak olan bir komisyon tarafından denetlenecek. Bu uygulamayla birlikte halkın, belediyenin kararlarına katılımını sağlayacak, onların görüşlerine de yer vermiş olacağız”

Yeni projelerle kentin yüzü değişecek

Hazırlanan yeni projelerle birlikte kentin yüzünün değişeceğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, belediye binasının İncilipınar’ın üstünde, eski eğitim fakültesinin bulunduğu yere inşa edilerek, Çınar-Bayramyeri arasındaki trafik sıkışıklığının giderilmesinin sağlanacağını kaydetti. Tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasının önleneceğini ve yeni başlayan yatırım projelerinin incelenerek hatalı olanların yeniden düzenleneceğini söyleyen Ataman, “Ayrıca Şirinköy, Tabakhane, İlbadı, Aktepe, Bayramyeri, Delikliçınar, Sümer, Binevler ve Demokrasi Meydanı projeleri askıya alınıp incelenecek. Halkın görüşü alınarak yeniden değerlendirilecek. Ayrıca ‘Ladik Kültür Vadisi’ projesi ile kent turizminin canlanması sağlanacak. Laodikya’dan tren yolunu takip ederek Kaleiçi’ne kadar uzanacak olan bu proje ile birlikte 2 bin yıllık bir kültür köprüsü oluşturulacak. Bu vadide kentin 2 bin yıllık kültürüne hayat verilip, Kaleiçi’ne getirilen turistler yoluyla kentin ticari hayatının da hareketlenmesi sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı