REKLAMI GEÇ

“İkinci 12 Eylül’e hayır”

“İkinci 12 Eylül’e hayır”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “CHP, yarından itibaren çalışmalarını hızlandıracak, Denizli merkezi ve ilçeleri adım adım dolaşılarak halkımıza AKP iktidarını, önce referandumda “İkinci 12 Eylül’e hayır” demeye, sonra seçim sandığında defetmeye çağıracaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 16:56

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, “AKP’nin Anayasa değişikliğine hayır, halkın iktidarına evet” dedi. CHP Genel Merkezi’nde, geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günlerinde yapılan toplantılarla ilgili bilgi verdi.

2 toplantı yapıldı
Gönenç, toplantıya kendisinin yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları ile Denizli İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili’nin topluca katıldıklarını belirterek, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdardoğlu başkanlığındaki toplantıların ilkinde MYK ve PM üyeleri ve milletvekilleri ile yerel yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık sekiz saat süren toplantıda, belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleri söz alarak çalışmaları hakkında bilgiler vermişler ve önerilerini sunmuşlardır. Cuma günü gerçekleştirilen ikinci toplantıya Genel Başkanımız başkanlık etmiş, toplantıya MYK üyeleri ve 81 ilin il başkanları katılmışlardır” dedi.

Kampanya başlatıldı
Gönenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yaklaşan referandum ve seçim çalışmalarına yönelik olarak CHP örgütlerine aralıksız çalışma talimatı verdiğini belirten Gönenç, “Genel Başkanımız, halkın birinci gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu, hükümetin ise yapay gündemlerle halkın dikkatini dağıtmaya çalıştığını, diğer kamu kurumlarında ve YÖK’te olduğu gibi yargıyı da teslim almaya çalıştığını, anayasa değişiklikleri ve referandumla bu amaca yöneldiğini, iktidardan giderayak AKP’nin yargıda kadrolaşma peşinde olduğunu vurgulamıştır. Referandumda ‘AKP’nin anayasa değişikliğine hayır, halkın iktidarına evet’ kampanyası yapılacağını vurgulamıştır” dedi.

Gönenç, toplantıda, Denizli İl Örgütü adına söz aldığını ifade ederek, “Konuşmamda, Denizli’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, Denizli’de CHP’nin birinci parti olacağını, çalışmaların buna göre yürütüldüğünü, yerel yöneticilerin çalışmalarında parti örgütleriyle iletişim ve işbirliği halinde olmalarının önemini vurguladım. Referandumda AKP’nin yapmaya çalıştığı Anayasa değişikliğinin halkın gündeminde olmadığını, değişiklik metninin detaylarının anlaşılmasının zor olduğunu, halkın içeriğini bilmediği anayasaya evet demeyeceğini, bunun için partimizin halkın temel sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin somut ve basit ifadelerle ve söylem birliği sağlayarak anlatılması gerektiğini, yapılacak çalışmalarda halkımızın temel sorunlarının başında gelen işsizlik ve yoksulluk üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini ifade ettim” dedi.

Gönenç, yarından itibaren, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan aldıkları talimat doğrultusunda, çalışmalarını hızlandıracaklarını ve Denizli merkezi ve ilçelerini adım adım dolaşarak halkımıza AKP iktidarını, önce referandumda ‘İkinci 12 Eylül’e hayır’ demeye, sonra da seçim sandığında defetmeye çağıracaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı