REKLAMI GEÇ

İNÖNÜ’YÜ ANDILAR, MARAŞ KATLİAMINI UNUTMADILAR

İNÖNÜ’YÜ ANDILAR, MARAŞ KATLİAMINI UNUTMADILAR

CHP Denizli Gençlik Kolları, 25 Aralık 1973’te vefat eden Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü saygı, hürmet ve şükranla andı. CHP’li Gençler ayrıca Maraş katliamı ile ilgili de açıklama yaptı.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2010 Cumartesi, 16:49

Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümünde, CHP Denizli Gençlik Kolları’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi: “İkinci Cumhurbaşkanımız, Büyük Devlet Adamı İsmet İnönü’yü ölüm yıldönümünde saygıyla, hürmetle, şükranla anıyoruz.
Büyük Asker, Büyük Devlet Adamı İsmet Paşa, Türkiye Cumhuriyeti’nin şekillenmesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelişmesinde kısa zamanda çok büyük işler başarmıştır. Emperyalizme karşı her daim vatanını ve partisini korumayı bilmiştir. Ulusumuzun çıkarlarını titizlikle savunan ve koruyan İsmet İnönü, 24 Temmuz 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ve egemenliğinin tanınmasını sağlayan Lozan Antlaşması’nı imzalamıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak, İsmet Paşa’nın izinde olmaktan, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan, Kuva-i Milliye’nin devamı olmaktan onur duyuyoruz.”

CHP’li gençler Maraş katliamını unutturmadı
Bundan 32 yıl önce yaşanan Maraş katliamının yıldönümünde bir açıklama yapan CHP Denizli Merkez İlçe Gençlik Kolu Başkanı Fevzi Ünal, “Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız” dedi. Bundan tam 32 yıl önce yapılan Maraş katliamında, 111 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmış, Alevi ve solculara ait evler, işyerleri yakılmış, yıkılmış ve talan edilmişti. 1978 yılının Aralık ayında yapılan katliamı unutturmayan CHP Denizli Merkez İlçe Gençlik Kolu Başkanı Fevzi Ünal, yaptığı açıklamada, o tarihlerde Maraş’ta yaşananları hatırlattı ve “Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız” dedi. O günlerde yaşananları değerlendiren Ünal, “22 Aralık’ta faşistler tarafından başlatılan katliam beş gün sürmüştür. Devletin tüm kurumları, yetkilileri ve güvenlik güçleri durumu kontrol edememişlerdir. Kim bilir(!) belki de darbeye zemin hazırlanabilsin diye kontrol edilmemiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı