REKLAMI GEÇ

“İşsizlere rahat nefes aldıracağız”

“İşsizlere rahat nefes aldıracağız”

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, Denizli’nin sorunlarına Denizli halkı ile birlikte çözüm üreteceklerini belirterek, “Denizli’de 19 bin işsiz var. Bu da 100 bin kişilik nüfus anlamına geliyor. Bu insanlara rahat nefes aldırmak, belediye yönetiminin 1. görevidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, belediye meclis üyesi adaylarını, partide yaptığı toplantıda tanıttı. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Kavak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 24 Mart’ta Denizli’de miting düzenleyeceğini söyledi. Kavak, “Denizli ve Denizli halkı, hak ettiğini Zeybekci döneminde alamadı. Başbakan 14 kez geldi ama Denizli’ye bir tek devlet yatırımı yapılmadı. Köprülü kavşaklar, Denizli halkının cebinden çıkan paralarla yapıldı” dedi. Kavak, yatırımlarda önceliklerinin insan olacağını belirterek, “Belediye, sosyal devlet duygularıyla hareket etmek zorundadır. Belediyenin görevi, iş ve aş temin etmektir. Biz, göreve geldiğimizde iş ve aş temin edecek projeler üreteceğiz. Görevimiz, mutlaka kazanmaktır ve kazanacağız” dedi. Kavak, daha sonra adayları tek tek tanıttı.

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, göreve geldiklerinde Denizli’yi yeniden planlayacaklarını belirterek, “Denizli’yi, Bayramyeri ile Çınar arasında sıkışıp kalmaktan kurtaracağız. Çardak’tan Buharkent’e, Gölemezli’den Tavas-Acıpayam yol ayrımına kadar olan bu büyük alanda, Denizli’yi planlayacağız” dedi.

Denizli Belediyesi’nin bütçesini, beli bükülen Denizli halkının rahat bir nefes almasını sağlamak için düzenleyeceklerini belirten Ataman, “Denizli’yi, vatandaşın belediyesi, belediye yöneticileri ile tanıştığı ve belediyeye giderken, evine gidiyor gibi mutlu hissedeceği bir kent haline getireceğiz. CHP’li, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde, alınacak kararlarla ilgili halkın doğrudan bilgilendirildiği bir belediyecilik sistemi kuracağız” dedi.

Denizli’de 19 bin işsiz bulunduğunu, bunun da 100 bin kişilik nüfus anlamına geldiğini ifade eden Ataman, “Bunlara rahat nefes aldırmak, belediye yönetiminin 1. görevidir” diye konuştu. İnsanlara, 8 ton suyu ücretsiz vereceklerini, doğal gaz kullanma zorunluluğunu kaldıracaklarını dile getiren Ataman, “Kömür kullanıp da bacasına filtre taktıranlara, bazı belediye hizmetlerinde indirim sağlayacağız. Denizli’yi 10 milyon fidanla buluşturacağız, bunu yaparken, hem yeşillendirmeyi sağlayacağız hem işsizliğe çözüm bulmuş olacağız. Belediye iştiraki ile kurulacak şirketler, istihdam sorununa çözüm bulmaya çalışacak” dedi.

Denizli’nin sorunlarına Denizli halkı ile birlikte çözüm bulacaklarını ifade eden Ataman, “Sorunların üstesinden gelmek bizim için görevdir. Yapılan bazı şeylerin yerine, yenisi koymak, daha güzelini daha iyisini yapmak, Denizli’yi daha çağdaş bir boyuta getirmek için görev istiyoruz” dedi.

Denizli Belediyesi’nin en önemli birimlerinden birinin de planlama birimi olacağını söyleyen Ataman, “Denizli’nin yeniden planlanması ve alt yapısının tamamlanması, en önemli hedeflerimizden biri olacak” dedi.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının, su ücreti olarak toplanan paraların, su şebekelerine ayrılması gerektiğini işaret ettiğini belirten Ataman, “Bu anlayış, emlak vergilerinin bu bölgede yaşayanların ödeyebilecekleri oranda olmasını öngörür. İnsana taşıyabileceği yükten fazlasını yüklerseniz insan çöker. Denizli halkı da çöküntü içindedir. Biz planlama ile mevcudu koruyup, yeni bir Denizli yaratacağız. Temiz, yeşil, mutlu insanların yaşadığı bir Denizli’yi hep birlikte yaratacağız” dedi.

CHP Belediye Meclisi Üye Adayları: İsmail Akbay, H.Teoman Sancar, Zülal Avcı, Yaşar İnan, Kemal Dağ, Müjdat İlhan, Mümtaz Gür, Bekir Bezginer, Arif Balkanay, Gökhan Dikmen, Erol Satır, Özcan Dama, Ö.Lütfi Yurtseven, Özkan Aslan, Aydın Yücel, Hüseyin Ulubeli, Gürel Bingüller, İbrahim Uçar, Sadık Çaputcu, T.Barbaros Pilevne, Hakan Vural

Fatih Konyalıoğlu, Ufuk Durmuş, A.Tuncer Savru, Abdurrahim Aydemir, Gürsel Kodal

Tuncay Demir, Mehmet Deniz, Mehmet Candemir, M.Salim Polat, Huriye Güzel, Nejla Alpaslan, Tevfik Dirioğlu.

Kontenjan Adayları: Özcan Yılan, Zeki Kaplan, Faik Genç, Ramazan Türkaslan.

CHP Denizli Merkez İl Genel Meclisi Üye Adayları: Selahattin Koçdemir, Ali Şaşmaz

Huriye Çağlayan, Erdoğan Yalçın, Y.Erhan Türkmenoğlu, Erman Yarışan, Ali Kaplan

M. Ali Özçelik, Türkay Bekil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı