REKLAMI GEÇ

Dalaman Çayı’nı sordu

Dalaman Çayı’nı sordu

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Dalaman Çayı’nın kirlilik sınırlarının tehlikeli boyutları ulaştığını söyleyip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi verdi

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2012 Pazartesi, 16:42

Denizli’nin Acıpayam ilçesinden, Muğla’nın Dalaman ilçesine ulaşan Dalaman Çayı’nın kirlilik içinde bulunduğunu belirten Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir soru önergesi gönderdi.

Dalaman Çayına dökülen sanayi ve evrensel atık kirliliğinin insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit ettiğini ileri süren Keskin, Acıpayam’ a bağlı Köke, Çakır, Akşar, Alcı, Karaismailler, Sandalcık, Suçatı köyleri ile Kelekçi ve Gölcük kasabalarının çiftçilerinin tarlalarını dalaman çayı ile suladıklarını bu durumun ürünleri kalite ve rekolte (yıllık hasat) yönünden olumsuz etkilendiğini belirtti.
Keskin, çayın Acıpayam-Dalaman akış bölgelerindeki doğal güzelliği tehdit ettiğini vurguladı.

Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Çayın sıfır noktasında bulunan ile ilgili çalışmalar ve önlemler hakkında sunduğu önerge şu şekilde:

Evsel atıkları çaya dökülen yerleşim alanlarında arıtma tesisi yapılması için çalışma yürütülmekte midir?

Çayın çevresindeki sanayi tesislerinin kimyasal atıklarının çaya dökülmesi engellenecek midir? Bu konuda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

Gerek evsel atıkların gerekse kimyasal atıkların çaya karışmasını engelleyecek tesislerin yapılma çalışmaları hangi aşamadadır?

Yorumlar

20Denizlili   -  Bağlantı 13 Haziran 2012, 01:34

SAYIN Denizli Milletvekili Adnan Keskin Gündemde kalmak icin Durma Soru soruyor!!!Basinda yeterki 1 Haberi ciksin,Unutulmasin Bey Efendi.ZAT’I HAL’leri Bakan iken kendi ne yapmis ???
Ben Sadece Denizli’nin Degil Türkiye’nin BAKANIYIM Demisti.Simdi ise yok sunu sormus yok bunu sormus ,,,beh beh beh isi Gücü yokmuymus sadece soruyor.Muhalette hala Soruyor.Siz sormaya devam edin SAYIN Keskin.Baska ne is’e yararsiniz Soru Sorup Gündemde kalma Harici?Zamani geldiginde Siz’ede Sorular sorulacak hic Merak etmeyin.Halk biliyor kime neyi nerde Soracagini.
Selam ve Saygilar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı