REKLAMI GEÇ

Keskin, Hatay’daki teşhis skandalını sordu

Keskin, Hatay’daki teşhis skandalını sordu

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Ak Parti Hatay Milletvekilinin oğlunun karıştığı olayı Meclis gündemine taşıdı. Keskin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

/ DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2012 Salı, 14:04

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi veren Keskin,’’ Devlet memuru onurunu kırıcı bir şekilde teşhis ettirilmeye çalışılması hukukla bağdaşır mı?’’ diye sordu. Önergesinde ‘’ Demokratik gösteri hakkını kullanan öğrencileri öldüresiye döven polisler hakkında hiçbir işlem yapılmazken, yetkisi olmadan Emniyet Müdürlüğüne gelen, emniyet görevlilerinden hesap soran, tehdit eden milletvekili çocuğunu engelleyen polislere suçlu muamelesi yapılıp, onur kırıcı bir şekilde teşhis yapılması hangi kanundan kaynaklanmaktadır?’’ görüşüne yer veren Keskin Bakan Şahin’e şu soruları yöneltti:

1)Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde AK Parti İlçe gençlik Kolları üyesi, AK Parti Hatay Milletvekilinin oğlu ve milletvekilinin danışmanı olduğu belirtilen kişilerin karıştığı olay nedeniyle Müdürlükte görevli komiser yardımcısı ve polisler hangi suçu işledikleri için açığa alınmış ve görev yeri değiştirilmiştir?
2)AK parti Gençlik Kolları üyesi bir çalışanla yaşanan tartışma nedeniyle, AK Parti milletvekilinin ve danışmanının Emniyet Müdürlüğüne gelerek hesap sorma, bilgi isteme yetkileri var mıdır?
3) Bu kişilerin polise hakareti veya karşı koyması söz konusu ise, bu kişiler niçin gözaltına alınmamıştır?
4) Muhalefet partileri milletvekillerini darp eden, biberli gaz sıkan polisler hakkında hiçbir işlem yapılmazken: Ak Parti gençlik kolları üyesi çalışanla tartışıldığı için, yetkisi olmadığı halde Emniyet Müdürlüğünü basan milletvekili çocuğunu, görevli polisleri ‘benim kim olduğumu öğrenince…’ diyerek tehdit edenleri olay çıkartmaması için durdurmaya çalışan polislerin, Devlet memuru onurunu kırıcı bir şekilde teşhis ettirilmeye çalışılması hukukla bağdaşır mı?
5)Zanlıların teşhisi, her zaman Emniyet Müdürü şikayetçiye rehberlik ederek, ‘acele etmemesini, çok vakitleri olduğunu’, ‘şu tuttu, şu vurdu diyeceksin’ şeklinde yol göstererek, şikayetçi zanlıların dibine kadar yaklaştırılarak mı yapılır? Görüntüleri medyaya yansıyan teşhis mevzuata uygun mudur?
6)Emniyet Müdürleri her istediklerinde, emniyet görevlilerinin rütbelerini çıkarttırabilir mi?
7) Vatandaş Mehmet’in üniversite öğrencisi çocuğu ile AK Partili milletvekili oğlu kanun önünde eşit değil midir? AK Partili olanların daha ayrıcalıklı olduğunu düzenleyen bir talimat var mı? Yok ise Emniyet Müdürü hangi yetki ile, Ak Parti milletvekili oğlu, danışmanı, gençlik kolları üyesinin şerefli Türk Polisine hakaret etmesi halinde ses çıkarılmaması talimatı verebilmektedir?
8)Bu kişileri Emniyet Müdürlüğü İçerisine girdirerek, emniyet görevlileri ile tartışmasına izin veren, mevzuata aykırı teşhis yapan, yetkisi yokken rütbe çıkartan, bazı siyasilere yakın kişilerin emniyet görevlilerine küfür etmesi halinde buna ses çıkarılmayacağı talimatı veren Emniyet Müdürü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Görevden alacak mısınız?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı