REKLAMI GEÇ

“Stratfor” iddialarını sordu

“Stratfor” iddialarını sordu

“Gölge cia” olarak adlandırılan düşünce kuruluşu Stratfor iddiaları Meclis’e taşındı CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, hakkında “Gölge cia” olarak adlandırılan düşünce kuruluşu Stratfor’a bilgi verdiği yönünde iddialar ortaya atılan başdanışmanı İbrahim Kalın hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2012 Çarşamba, 12:39

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet S. Kesimoğlu’nun ardından CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na Strafor Raporu’na ilişkin soru önergesi verdi.

Keskin, önergesinde “Gölge cia” olarak adlandırılan “Bilgi Toplama ve Değerlendirme” ağırlıklı çalışmalar yapan, düşünce kuruluşu Stratfor’a Başbakan’ın baş danışmanlarından İbrahim Kalın’ın bilgi verdiği yönündeki, tartışmaya neden olan iddiaları hatırlattı. Bu konuyla ilgili Başbakanlık’tan bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten Keskin, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“İbrahim Kalın sizin Başdanışmanınız mıdır?

Taraf Gazetesinde 13 Mart 2012 tarihinde Mehmet Baransu’nun “Vatan Size Minnettardır’ köşe yazısında belirttiği gibi, başdanışmanınız Stratfor adlı Amerika’da yer alan şirkete ajanlık yapıyor ise Türkiye ile ilgili ne gibi bilgiler aktarmıştır?

İbrahim Kalın bu şirket ile çalışma konusunda Başbakanlıktan izin almış mıdır?

Bu olaylar ortaya çıktıktan sonra kendisi hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

Bundan sonra İbrahim Kalın başdanışman sıfatıyla görevine devam edecek midir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı