REKLAMI GEÇ

Kurulan ama çalıştırılmayan tesis

Kurulan ama çalıştırılmayan tesis

CHP Denizli Milletvekili Ertemur, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Acıpayam’da kurulan ancak çalıştırılmayan tesisi sordu.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2009 Cumartesi, 16:30

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Ertemur, “Denizli İl Özel İdaresi 2008 yılı Denetleme Komisyonu’nda da yer alan; Acıpayam-Darıveren Domates İşleme ve Paketleme Tesisi, 07 Şubat 2006 tarihinde kurulmuştur. Acıpayam İlçesi Darıveren Beldesi’nde, hazine arazisi üzerinde, 50 bin meyve/saat kapasiteli, optik renk çap ayrımlı domates ile sebze seçme paketleme tesisi yapımı için İl Özel İdaresi tarafından 413 bin TL desteklemede bulunulmuş olup, 13 Ağustos 2008 tarih ve 257 sayılı İl Encümen kararına istinaden, kooperatif ile yapılan borçlanma protokolü, 19 Ağustos 2008 tarihinde tek taraflı fesh edilerek, kooperatif binadan çıkarılarak, makineler Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne teslim edilmiştir. Özel İdare’nin kuruluşuna destek olduğu tesisler kapsamı içerisinde yer alan bu tesis, kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir faaliyet göstermemiştir” dedi.

 Ertemur, kurulan ancak çalıştırılmayan ve ardından da kapatılan tesis ile ilgili şu soruları sordu:

-Söz konusu tesisin toplam kuruluş maliyeti nedir? İçerisinde bulunan makine ve teçhizatlar nelerdir? Bedelleri nedir?

-Bu tesisin kapısına hangi nedenlerle kilit vurulmuştur?

-Aradan geçen 3 yıllık süreye rağmen, bu tesis neden işletmeye açılmamıştır? Bu tesisin çalıştırılmaması nedeniyle, kamu kaynaklarının israf edildiği, yerinde ve verimli şekilde kullanılmadığı iddiası doğru mudur? Açıklar mısınız?

-Kapısına kilit vurulan bu tesiste bulunan makine ve ekipmanların yıpranmaya ve çürümeye karşı, periyodik bakımları yapılmakta mıdır? Geçen süre içerisinde uğradıkları değer kaybı nedir? Bu tesisin işletmeye alınmaması nedeniyle ortaya çıkan ekonomik kayıp miktarı nedir?

-Kuruluş yılından bugüne kadar atıl bekletilen bu tesiste bulunan, optik renk çap ayrımlı aletler başta olmak üzere, diğer ekipmanlar ya da tesisin tamamının satılması ya da kiralanması neden düşünülmemiştir?

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı