REKLAMI GEÇ

ÖN SEÇİM İSTİYORDU

ÖN SEÇİM İSTİYORDU

CHP’de uzun yıllardır görev alan Ali Marım, bu süre içerisinde ön seçim isteğini hep dile getirdi. Yıllardır vurguladığı ön seçimin Denizli’de yapılıyor olmasını değerlendiren Marım, “Sosyal demokrat bir partide ön seçim olmazsa olmazdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2011 Çarşamba, 16:51

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Parti Meclisi üyeliğine kadar birçok kademede, uzun yıllardır görev alan ve iki dönem Denizli Belediye başkanlığı yapan Ali Marım’ın, her seçim öncesi dile getirdiği ön seçim isteği sonunda gerçekleşti. Yıllardır ön seçimi savunan Ali Marım, Denizli’de yapılacak olan, 19 aday adaylı ön seçimi değerlendirdi.

“ÖN SEÇİM, OLMAZSA OLMAZDIR”
“Sosyal demokrat bir partide ön seçim olmazsa olmazdır” diyen Ali Marım, halkın kendi yöneticisini kendisi seçmesi gerektiğini savunuyor. Marım, “Yukarıdan atamayla halka bir şeyleri dikta etmek demokrasiye ters düşer. Onun için her şekilde, belediye meclisi, il genel meclisi üyeleri, belediye başkanı ve milletvekilleri de partiye kayıtlı üyelerin özgür iradesi ile seçilmeli. Bu demokrasimiz açısından ve seçilen insanın da tabana olan sorumluluğu açısından çok önemli. Ön seçimle seçilen insan, oy aldığı tabanın haberi olmadan kendi başına karar veremez. Ön seçimle belirlenen siyasi temsilciler, liderin hegemonyasından kurtulur, halkın gerçek temsilcisi olur” dedi.

“HALKA KÜSÜLMEZ”
Denizli’de ön seçim yapılmasına karar verilmesinin, partiye bir ivme kazandırdığını belirten Ali Marım, “Ön seçim, bir kere tabandaki partilimize, partili olma onurunu yaşatmış ve onlara sorumluluk yüklemiştir. Ve parti tabanında, partinin ivmesini yükseltmiştir. Bu mutlaka, 12 Haziran’daki seçimde sandığa yansıyacaktır. Ön seçim neticesinde oluşan sıralama nedeniyle, hiç kimsenin küskünlük ve kırgınlık duyması mümkün değildir. Herkes, 12 Haziran’da tüm sandıklar açılıncaya kadar parti adına çalışmak zorundadır. Çünkü halka küsülmez” dedi. Marım, ön seçimin, adayların özeleştirisini yapmasını da sağlayacağını ifade ederek, “Ön seçim, adaylara ileriye dönük de iyi bir hedef koyma şansını verir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı