REKLAMI GEÇ

ORPAK’TAN RENKLİ AÇIKLAMA

ORPAK’TAN RENKLİ AÇIKLAMA

Ahmet Orpak, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladığı basın toplantısına, peynir, zeytin, ekmek, süt getirdi ve bu malzemeleri Türkiye’deki üst grup ile alt grup arasındaki uçurumu anlatmak için kullandı. Orpak, vatandaşın cebindeki hortumları kesmek için herkesi CHP’ye oy vermeye çağırdı

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2011 Pazartesi, 17:34

Denizli’de 32 yıldır avukatlık yapan Ahmet Orpak, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu, partide yaptığı basın toplantısıyla açıkladı. Orpak, eşi Emine, oğlu Ozan ve kızı Işın Orpak’ın da katıldığı basın toplantısında, peynir, zeytin, ekmek, süt ve cebi hortumlanan vatandaşı simgeleyen bir cansız manken ile vatandaşın cebindeki hortumu, elinde CHP’ye ‘evet’ mührü vurulmuş oy pusulası ile kesen partililere de yer verdi.

Küçük bir tiyatro gösterisini andıran basın toplantısında, CHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Orpak’ın yanında, uzun yıllar televizyonda yayınlanan ‘Çiçek Taksi’ dizisinde, ‘Cevat Baba’ rolünü oynayan Oyuncu Demiral Erol da yer aldı.

Çocukluğundaki mesleğini, ‘Çift sürmek, tütün dikmek, kırmak, ekin biçmek, hayvan otlatmak’ olarak tanımlayan Orpak, CHP’nin kazanımlarının tek tek kaybedildiği bir süreçten geçildiğini belirterek, “Bu yüzden, duyduğum sorumluluk gereği, CHP Denizli milletvekili aday adayı oldum” dedi. CHP’de en yüksek rütbenin ‘üyelik’ olduğunu ifade eden Orpak, tüm halkı CHP’ye üye olmaya davet etti.

En büyük özleminin, emeğin çiğnenmediği bir Türkiye olduğunu ifade eden Orpak, “Parti içi demokrasinin uygulanması ilk hedefimdir. Yolsuzlukla sonuna kadar mücadele etmek en büyük kavgam olacaktır. Yolsuzlukların önlenmesinin yolu CHP iktidarıdır” dedi.

TÜİK verilerine göre, Türkiye’deki en üst gelir grubu ile en alt gelir grubu arasında 9.7 kat fark olduğunu söyleyen Orpak, bunu basın toplantısına getirdiği zeytin, peynir, ekmek ve sütü kullanarak anlattı. Orpak, “Alt gelir grubundan bir kişi, kahvaltıda masasına 1 zeytin koyabiliyorsa, üst gelir grubundaki 10 zeytin koyabiliyor. Alt gelir grubunun kahvaltı masasında 1 dilim peynir oluyorsa, üst gelir grubundakinin masasında 10 dilim peynir olabiliyor. Yani alt gelir grubu ile üst gelir grubu arasında neredeyse 10 kat gelir farkı var. Bu fark, kapitalizmin en vahşice uygulandığı ABD’de bile 6 kat” dedi.

“Kurtuluşumuz, 12 Haziran seçimlerinde CHP’ye oy vermektedir” diyen Orpak, basın toplantısında, hortumcuyu simgeleyen bir de cansız erkek manken kullandı. Emeklinin, çiftçinin, esnafın, işçinin, memurun cebindeki parayı alıp, kendi cebini dolduranları simgeleyen erkek mankenin, vatandaşın cebinden kendi çantasına uzanan hortumlar ise elinde CHP logosunun altına ‘evet’ mührü vurulmuş oy pusulası ile CHP’liler kesti. CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Ahmet Orpak, “Vatandaşın cebine uzanan hortumları, CHP’ye vereceğiniz oylarla kesin. 12 Haziran’daki seçimde, CHP’yi iktidara taşıyacağız” dedi.

Denizli’de, 3 Nisan’da yapılacak ön seçimle ilgili olarak üyelere seslenen Orpak, “3 Nisan’daki demokrasi şöleninde birbirimizle kucaklaşacağız. Oyunuzu kullanın. Takdir sizin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı