REKLAMI GEÇ

“Ortak aklı bularak yöneteceğiz”

“Ortak aklı bularak yöneteceğiz”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttığı toplantıda, “Yönetim kurulumuz, partimizi demokratik bir anlayışla, ortak aklı bularak yönetecektir. CHP’yi sevgi ve dostlukla ve herkesi kucaklayarak büyütmek, temel görevimiz olacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2009 Cuma, 20:34

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Ali Kavak başkanlığındaki il yönetim kurulunda ardı ardına yaşanan istifaların ardından, yönetim kurulu düşmüş ve Kavak’ın yerine, Avukat Zafer Gönenç il başkanı olarak atanmıştı. CHP Genel Merkezi’nin görevlendirdiği Zafer Gönenç, atanmasının ardından, yaklaşık 10 günlük süre içerisinde, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partinin çeşitli kademelerinde görev almış kişilerle görüşerek, yeni yönetim kurulu üyelerini belirlemişti. İsimlerin belirlenmesinin ardından, yeni yönetim, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştı. CHP MYK’nın onayının ardından görevine başlayan CHP Denizli Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Güler Bingüller, Dilek Özer, Nilüfer Akşit, Nurhan Dama, A. Deniz Semerci, Faik Genç, Murat Gürsoy, Osman Saruhan, Tarık Boyar, Cafer Taşdelen, Himmet Yavaş, Nejdet Bardan, Sadık Emre Çaputçu, Turan F. Demiray.
“Tüm kesimleri temsil etmeye çalıştık”
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, yeni yönetim kurulu üyelerini, parti binasında yaptığı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Konuşmasına, bugüne kadar bu görevi yapan, partiye katkıda bulunan tüm il başkanlarına ve il yöneticilerine minnet ve şükranlarını sunarak başlayan Gönenç, yönetimi belirlerken, her kesimi kucaklayacak bir yönetim olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Konuşmasında, birlik ve beraberliğe önem veren ve herkesi kucaklayan bir yönetim olacaklarına vurgu yapan Gönenç, “Tüm halk kesimlerinin temsilini sağlamaya gayret gösterdik. Farklı meslek ve yaş gruplarına yöneldik. Genç arkadaşlarımızın ve aktif siyasette görev almayan yeni arkadaşlarımızın bulunmasına dikkat ettik. Herkesi kucaklayan dinamik ve üretken bir yönetim kurulu oluşturduğumuzu düşünüyorum. Emekçilere, eğitimcilere, kadınlarımıza, sanattan ekonomiye kadar geniş bir yelpaze oluşturmaya çalıştık” dedi.
“Partimizin kapıları herkese açık”
CHP İl Yönetim Kurulu’nun, partiyi, demokratik bir anlayışla, ortak aklı bularak yöneteceğini belirten Gönenç, partililere de çağrıda bulundu. Gönenç, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni sevgi ve dostlukla ve herkesi kucaklayarak büyütmek, temel görevimiz olacaktır. Tüm partililerimizi, bu sürece katkı koymaya davet ediyorum” dedi. Gönenç, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkelerine ve programına da uygun olarak, partimizi işçilerin ve işsizlerin, köylünün, esnafın, sanayicinin, gençlerin ve kadınların, kısacası tüm emekçilerin ve emek dostlarının buluşma noktası haline getirmek için çalışacağız. Partimizin kapıları herkese açık olacak. Tüm ilçeleriyle birlikte, Denizli halkının yanı başında olacağız” diye konuştu. Gönenç, hedeflerinin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm halkımızla kucaklaşmasını sağlamak ve partimizi genel ve yerel seçimlerde iktidara taşımak olduğunu söyledi.
“Denizli’nin hak ettiği bu mu?”
Denizli’nin en büyük sorunu olan işsizliğe de değinen Gönenç, “Ekonomik kriz ülkemizi ve Denizli’yi derinden sarsmaktadır. İşsizlik, Denizli’nin en önemli sorunu haline gelmiştir. Hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle, birkaç yıl öncesine kadar çevre illerden göç alan Denizli, göç veren bir kent haline gelmiştir. İnsan göçünün yanında, fabrikalarımız kapanmakta veya başka şehirlere taşınmaktadır. Her geçen gün işsizlik artmaktadır. Tüm bunların üstüne, Teşvik Yasası ile Denizli bir kez daha mağdur edilmiştir. Kayseri, Konya, Gaziantep, Manisa gibi sanayi kentleri teşvikte Denizli’den daha avantajlı duruma getirilmiştir. İktidarın, bu haksızlığı biran önce gidermesini bekliyoruz. Denizli ekonomisi, tarımı, sanayisi ve ticareti ile can çekişmektedir. Yıllardır, ‘Denizli hak ettiğini alacak’ diyenlere sesleniyorum; Denizli’nin hak ettiği bu mu?” dedi.
‘Uygulamaların takipçisi ve denetçisi olacağız’
Ana muhalefet partisi olarak, muhalefet görevini, sorumlu ve seviyeli bir anlayışa yerine getirmeye çalışacaklarını belirten Gönenç, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ve ilçe örgütleriyle birlikte, yerel yönetimlerin tüm uygulamalarının takipçisi ve denetçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı