REKLAMI GEÇ

“Özgür irademizi kullandık, istifa ettik”

“Özgür irademizi kullandık, istifa ettik”

CHP İl Yönetimi’nden istifa ederek Ali Kavak’ın başkanlığını düşüren CHP’nin 8 eski yönetim kurulu üyesi, düzenledikleri basın toplantısında, “Kimsenin baskısı altında kalmadık. İstifalarımızı, kendi özgür iradelerimizle gerçekleştirdik” diyerek iddialara cevap verdiler.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2009 Cuma, 19:39

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi’nden istifa ederek Ali Kavak’ın başkanlığını düşüren 8 yönetim kurulu üyesinden; Adalet Dingil, Musa Coşkun, Nail Öztürk ile Bülent Gökçe, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyerek basının sorularını yanıtladı. CHP il yönetiminde, 15 ay görev yaptıklarını ve bu süre içerisinde sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirten Adalet Dingil, yerel seçim öncesi ve seçim sürecinde, Başkan Ali Kavak ile görüş ayrılığı yaşandığını ve güvensizlik ortamı oluştuğu için partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifaların 8 üyenin kendi özgür iradeleri ile gerçekleştiğini vurgulayan Adalet Dingil, “İstifalar hiç kimsenin ve grubun baskısı sonucu olmamıştır. Kendi özgür irademizle gerçekleşmiştir” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

İstifa eden 8 üye adına açıklama yapan Adalet Dingil, Ali Kavak’ın CHP Genel Merkezi’nin yayınlamış olduğu genelgeye rağmen, yönetimi hiçe sayan tavırlarından dolayı, yönetim kurulu üyeleri arasında oluşan güvensizlik ortamına, seçim sürecinde, CHP’nin yıpranmaması için sabretmek zorunda kaldıklarını belirtti. Dingil, “Parti içi sorunları dışa yansıtmamak için bugüne kadar sabırla bekledik. Son günlerdeki gelişmelerden dolayı kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. İstifa etmemizdeki tek amacımız, tıkandığını düşündüğümüz parti çalışmalarının önünü açmaktır. Bundan sonra oluşacak yeni yönetim konusundaki karar ve yetki genel merkezdedir” diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı